Apklausa: daugėja gyventojų, manančių, kad jų šeimos finansinė padėtis gerėja

Apklausa: daugėja gyventojų, manančių, kad jų šeimos finansinė padėtis gerėja


Vis didesnė Lietuvos gyventojų dalis pastebi šeimos finansinės padėties gerėjimą, rodo apklausos duomenys. Tuo tarpu manančių, kad ji blogėja, mažėja.


Vasario mėnesį penktadalis (20 proc.) apklaustųjų savo šeimos finansinę padėtį įvertino kaip pagerėjusią, palyginti su buvusia prieš du mėnesius, rodo naujienų agentūros ELTA užsakymu rinkos ir viešosios nuomonės tyrimų kompanijos „Baltijos tyrimai“ vasario 13-26 dienomis atliktos apklausos duomenys.


Palyginti su praeitų metų gruodžiu, vasarį 9 procentiniais punktais daugėjo pastebinčių savo šeimos finansinės padėties gerėjimą. Nurodžiusių, kad šeimos finansinė padėtis blogėja, per daugiau nei metus (palyginti su pernai metų sausiu) sumažėjo 6 procentiniais punktais – tuomet 27 proc. apklaustųjų nurodė, kad šeimos finansinė padėtis blogėjo, 16 proc. atsakė, kad ji pagerėjo.


Šeši iš dešimties (58 proc.) respondentų nurodė, kad šeimos finansinė padėtis paskutiniu metu nepasikeitė, o kiek daugiau nei penktadalis (21 proc.) atsakė, kad jų šeimos finansinė padėtis paskutiniu metu blogėjo.

REKLAMA


Tuo tarpu 1 proc. respondentų neturėjo nuomonės šiuo klausimu.


Kad šeimos finansinė padėtis paskutiniu metu pagerėjo, kiek dažniau atsakė rajonų centrų ir mažesnių miestų gyventojai, respondentai su aukštuoju išsilavinimu, vadovai, specialistai ir tarnautojai bei pensininkai, dirbantys valstybiniame sektoriuje.


Kad šeimos finansinė padėtis paskutiniu metu pablogėjo, kiek dažniau nurodė vyresni nei 50 metų žmonės, gyvenantys kaime, respondentai su nebaigtu viduriniu išsilavinimu bei su mažiausiomis šeimos pajamomis per mėnesį (iki 700 eurų), bedarbiai ir namų šeimininkės, lenkų tautybės gyventojai, kairiųjų pažiūrų respondentai.


Apklausa buvo vykdoma vasario 13-26 dienomis. Tyrimo metu apklausta 1030 Lietuvos gyventojų (nuo 18 metų ir vyresnių), apklausa vyko 117 atrankos taškų. Apklaustųjų sudėtis atitinka 18 metų ir vyresnių Lietuvos gyventojų sudėtį pagal lytį, amžių, tautybę, gyvenvietės tipą.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 17 (2024)

    Savaitė - Nr.: 17 (2024)