Vestuvių planuotojo profesijos mitai

Vestuvių planuotojo profesijos mitai


Apie vestuvių planuotojo profesiją sukurtas ne vienas filmas ir parašyta ne viena knyga. Gali pasirodyti itin romantiška ir moteriška dirbti desertų, gėlių, grožio ir vestuvinių suknelių apsuptyje, tačiau ar tikrai viskas taip paprasta? Susitarti su tiekėjais, gauti geriausią kokybės ir kainos santykį, paaiškinti sužadėtiniams, ką verta rinktis, o ko geriau atsisakyti – planuojant vestuves nėra kada atsikvėpti, o nuo nesklandumų gelbsti tik žinios ir profesionalumas.


Sklando daugybė mitų


Profesionalios vestuvių planavimo paslaugos Lietuvoje pradėtos teikti daugiau nei prieš dešimtmetį, tačiau ir šiandien daugelis nuotakų nepelnytai jas priskiria „prabangos prekėms“. „Deja labai dažnai tik po vestuvių sužadėtiniai supranta, kad prisiimti visus šventės organizavimo rūpesčius ant savo pečių buvo didelė klaida tiek finansine, tiek emocine prasme. Vestuvės - nekasdienė ir ypatinga šventė, tad mokytis organizavimo ypatumų iš savo klaidų nėra tinkamas pasirinkimas“, - teigia „Vestuvių verslo mokyklos“ įkūrėja Inga Klimienė.

REKLAMA


Daugelis sužadėtinių vestuvių planuotojus stengiasi apeiti dėl bereikalingų išlaidų, mat nesupranta tikros profesionalios planuotojos paslaugos vertės bei gaunamos naudos. Dažnas stropiai planuodamas biudžetą nė neįtaria, kad, esant poreikiui, viena iš pagrindinių planuotojo užduočių esti padėti sutaupyti. Profesionali planuotoja žino ne vieną būdą, kaip tai padaryti pasiekiant geriausią rezultatą ir kokybę už protingą kainą.


Organizuojant vestuves susiduriama ir su itin dideliu informacijos kiekiu, todėl nesiorientuojant rinkoje galiausiai tampa sunku suprasti, kokia vienos ar kitos paslaugos kaina yra normali, ko reikia vestuvėms, o kas visai nebūtina, nereikalinga ar jau laikoma atgyvena. „Dirbu su poromis jau 13 metų, tad matau, kiek dėl nepatyrimo, nežinojimo ar neprofesionalaus paslaugų teikėjo pasirinkimo kainuoja vestuvių organizavimo klaidos. Vestuvės – ne ta šventė, kurioje galima mokytis ir eksperimentuoti. Čia reikia dirbti ir tai daryti profesionaliai.

REKLAMA


Tokia yra ir „Vestuvių verslo mokyklos“ misija. Čia ruošiame specialistus, kurie yra pasirengę ir geba padėti įvairiose situacijose, moka priimti tinkamus esminius ir finansinius sprendimus planuojant šventę užsakovo naudai. Tai kvalifikuoti specialistai, kurie turi žinių, įgūdžių ir praktikos užtikrinti, kad svarbi diena sužadėtiniams būtų sklandi ir nepriekaištinga, paslaugos suteiktos maksimaliai kokybiškai, o jaunieji apsaugoti nuo klaidingų sprendimų. Mokyklos tikslas – sugriauti vyraujančius mitus ir prisidėti prie vestuvių organizavimo rinkos profesionalumo skatinimo“, - pasakoja mokyklos įkūrėja Inga Klimienė.


Kokie įgūdžiai reikalingi vestuvių planuotojui?


Sakoma, kiek žmonių, tiek ir nuomonių. Panašiai yra ir su jaunavedžių poreikiais, tad vestuvių planuotojas turi būti labai universalus. Žinios apie renginių organizavimą, floristiką ir dekoravimą, fotografiją, garsą ir apšvietimą, maitinimą, konditeriją, įvaizdžio svarbą – tai tik dalis pagrindų, kuriuos suteikia „Vestuvių verslo mokykla“. Praktikoje reikalingų įgūdžių sąrašas tikriausiai net neturi pabaigos: realybėje vestuvių planuotojams tenka be organizacinių darbų ir verkiančias močiutes apkabinti, ir auklėmis pabūti ar automobilio ratą pakeisti.


Su norinčiais įgyti vestuvių planavimo verslo žinių dirbanti I. Klimienė pasakoja, kad pamokos prasideda nuo sudėtingo visų vestuvių planavimo ir šio proceso pažinimo, analizės, profesionalaus požiūrio į vestuves bei paslaugų vestuvėms formavimo, o baigiasi įgūdžių ir žinių įtvirtinimu realiose vestuvėse.



„Iš asmeninių savybių labai svarbu turėti puikius organizacinius gebėjimus, komunikabilumą, preciziškumą, greitą reakciją. Daug dėmesio skiriame bendravimo įgūdžiams, vadybiniams ir organizaciniams gebėjimams. Vestuvių planuotojas turi būti ir puikiu psichologu, nes situacijų pasitaiko labai įvairių“, - vardija mokyklos įkūrėja.


Svarstote apie įdomią ir iššūkių kupiną vestuvių planuotojo profesiją? „Vestuvių verslo mokykla“ – puiki vieta pradėti profesionalo karjerą ir užsitikrinti sėkmę jau nuo pirmosios organizuotos šventės.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 16 (2024)

    Savaitė - Nr.: 16 (2024)