Siūlymas uždrausti naktinių taikiklių naudojimą medžioklėje parlamentarų paramos nesulaukė

Siūlymas uždrausti naktinių taikiklių naudojimą medžioklėje parlamentarų paramos nesulaukė


Seimas antradienį nepritarė Medžioklės įstatymo pataisoms, kuriomis siūlyta uždrausti naktinių taikiklių naudojimą medžioklėje.


Siūlymą griežtinti tokios optikos naudojimą palaikė 49 Seimo nariai, 43 pasisakė prieš ir 16 balsuojant susilaikė.


Nors spalio pradžioje parlamentas pritarė siūlymui drausti naktinių taikiklių naudojimą medžioklėje, tačiau surengtas naujas balsavimas – anksčiau galutinio sprendimo dėl įstatymo pakeitimų priimti nepavyko, nes balsavime dalyvavo tik 67 Seimo nariai.


Pernai įteisinus naktinio matymo taikiklius civilinėje apyvartoje, Seimo narys Linas Jonauskas su grupe kolegų parlamentui pateikė Medžioklės įstatymo pataisas, kuriomis buvo siūloma iš Medžioklės taisyklių į Medžioklės įstatymą perkelti medžioklėje draudžiamus naudoti įrankius, priemones ir būdus, tarp kurių yra ir naktiniai taikikliai, taip įstatymuose įtvirtinant jų naudojimo medžioklėje draudimą.


Antradienį Seimas turėtų apsvarstyti naujas Medžioklės įstatymo pataisas, kuriomis siūloma įteisinti naktinius matymo taikiklius. Tokią įstatyminę iniciatyvą registravo įvairioms parlamento frakcijoms priklausančių Seimo narių grupė.

REKLAMA


Siūloma leisti naktinio matymo taikiklius naudoti medžioklėje, tačiau tai aiškiau reglamentuoti – leisti naudoti naktinius taikiklius medžiojant šernus, lapes, mangutus, paprastuosius meškėnus, kanadines audines, nutrijas ir ondatras.


Taip pat siūloma papildyti draudžiamų medžioklėje naudoti įrankių bei priemonių sąrašą lankais bei kitais templiniais ginklais ir kovinių bei agresyvių veislių šunimis.


ELTA inf.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 17 (2024)

    Savaitė - Nr.: 17 (2024)