Seime – pasiūlymai, kaip sudrausminti triukšmaujančius kaimynus

Seime – pasiūlymai, kaip sudrausminti triukšmaujančius kaimynus


Seimui bus pateiktos Administracinių nusižengimų kodekso pataisos, kuriomis siekiama išspręsti gyventojų problemą dėl kaimynų keliamo didelio triukšmo gyvenamuosiuose pastatuose.


Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos seniūno pavaduotojas Andrius Vyšniauskas siūlys administracinę atsakomybę taikyti ne tik triukšmaujantiems, kaimynų ramybę trikdantiems asmenims, bet ir jiems būstą nuomojantiems savininkams.


Už kaimynų ramybės, poilsio trikdymą jis siūlys administracinę atsakomybę taikyti „ne tik administracinį nusižengimą įvykdžiusiam asmeniui, bet ir pačiam nuosavybės teise priklausančio nekilnojamojo turto savininkui, kuris vienokia ar kitokia teise suteikdamas patalpas asmenims, jomis naudotis, pats sąmoningai leidžia (neužtikrina) ir (ar) sudaro sąlygas viešosios tvarkos trikdymui„.


Taip pat siūloma numatyti, kad administracinis nusižengimas, padarytas pakartotinai, užtraukia baudą nuo aštuoniasdešimt iki trijų šimtų eurų arba priemonių, kuriomis trikdoma viešoji rimtis, konfiskavimą.

REKLAMA


„Daugelis Lietuvoje esančių daugiabučių ir kitų gyvenamųjų namų bei patalpų neturi garso izoliacijos, todėl triukšmingi kaimynai gali ypač trikdyti ir kelti diskomfortą“,- aiškinamajame rašte sako Seimo narys Andrius Vyšniauskas.


Seimo Peticijų komisijos pirmininkas Edmundas Pupinis antradienį ketina pateikti dar praeitoje Seimo kadencijoje įregistruotą Administracinių nusižengimų kodekso pataisą, kuria irgi siekiama drausminti triukšmautojus.


E. Pupinis siūlys nustatyti draudimą garsiai triukšmauti gyvenamosiose patalpose, įmonėse, įstaigose ar organizacijose ne tik vakare ir naktį, bet ir dienos metu,.


Pagal siūlomą projektą, „šauksmai, švilpimas, garsus dainavimas arba grojimas muzikos instrumentais, kitokiais garsiniais aparatais ar kiti triukšmą keliantys veiksmai gatvėse, aikštėse, parkuose, paplūdimiuose, viešajame transporte ir kitose viešosiose vietose, taip pat gyvenamosiose patalpose, įmonėse, įstaigose ar organizacijose, kai tai trikdo asmenų ramybę, poilsį ar darbą, užtraukia baudą nuo dvidešimt iki aštuoniasdešimt eurų.“


Šiuo metu Administracinių nusižengimų kodekse numatyta, kad šauksmai, švilpimas, garsus dainavimas arba grojimas muzikos instrumentais, kitokiais garsiniais aparatais ar kiti triukšmą keliantys veiksmai gatvėse, aikštėse, parkuose, paplūdimiuose, viešajame transporte ir kitose viešosiose vietose, o vakaro (nuo 19 val. iki 22 val.) ir nakties (nuo 22 val. iki 7 val.) metu – ir gyvenamosiose patalpose, įmonėse, įstaigose ar organizacijose, kai tai trikdo asmenų ramybę, poilsį ar darbą, užtraukia baudą nuo dvidešimt iki aštuoniasdešimt eurų.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 16 (2024)

    Savaitė - Nr.: 16 (2024)