Vyriausybė sušvelnino COVID-19 valdymo priemones: atsisakė ploto reikalavimų parduotuvėse

Vyriausybė sušvelnino COVID-19 valdymo priemones: atsisakė ploto reikalavimų parduotuvėse


Vyriausybė penktadienį posėdyje sušvelnino COVID-19 valdymo priemones – prekybos vietose atsisakė ploto ribojimų vienam lankytojui bei patikslino atvykimo į Lietuvos Respubliką sąlygas.


„Atsižvelgus į besikeičiančią, bet neblogėjančią epidemiologinę situaciją, siūloma šio reikalavimo atsisakyti, paliekant valstybės lygio ekstremaliosios situacijos valstybės operacijų vadovui galimybę nustatyti asmenų srautų valdymo, saugaus atstumo laikymosi sąlygas ir kitus susijusius reikalavimus“, – rašoma Vyriausybės nutarimo projekte.


Iki šiol uždarose erdvėse įsikūrusiose prekybos vietose buvo taikomas 15 kv. m. bendro ploto reikalavimas vienam lankytojui.


Vyriausybė taip pat pažymi, kad nuo 2022 m. vasario mėnesio pradžios mažėjant sergamumui COVID-19 liga, taip pat nedidėjant reanimacijos ir intensyvios terapijos skyriuje gydomų pacientų skaičiui, jau buvo priimti sprendimai dėl COVID-19 ligos valdymo priemonių švelninimo – atsisakyta sąlytį turėjusių asmenų izoliacijos, ugdymo įstaigose srautų valdymas yra rekomenduojamas, nebėra privalomo reikalavimo pradinukams dėvėti asmens apsaugos priemones pamokų metu.

REKLAMA


Taip pat nuspręsta dėl mažėjančių galimybių susisiekti su Rusijos Federacija oro transportu, Europos Sąjungos ir Lietuvos Respublikos piliečiams bei jų šeimų nariams pageidaujant išvykti iš Rusijos Federacijos, užtikrinant galimybę jiems atvykti ir grįžti traukiniu, numatant asmenims, turintiems atitinkamos srities ministro leidimą, leisti išlipti ir įlipti Lietuvos Respublikos teritorijoje.


Kartu iš šių užsienio valstybių atvykstantiems asmenims, numatyta taikyti išimtį dėl atvykimo į Lietuvos Respubliką, taip pat sudaromos sąlygos COVID–19 tyrimą atlikti atvykus į Lietuvos Respubliką, netaikant reikalavimo atvykstant turėti atliktą COVID–19 tyrimą.


Nuspręsta, kad, remiantis COVID–19 greitaisiais antigenų tyrimais, kurie įtraukti į Sveikatos saugumo komitete suderintą bendrą ES greitųjų antigenų tyrimų sąrašą, galima remtis išduodant ES skaitmeninio COVID pažymėjimo formato tyrimo pažymėjimus.


Atsižvelgiant į tai, tikslinamos nutarimo nuostatos dėl reikalavimo dėl COVID–19 tyrimo atlikimo netaikymo asmenims, turintiems asmens sveikatos priežiūros įstaigos dokumentą, patvirtinantį, kad asmuo persirgo koronaviruso infekcija, kai diagnozė buvo patvirtinta remiantis ne tik teigiamu SARS–CoV–2 PGR tyrimo, bet ir antigeno testo, įtraukto į Europos Sąjungos bendrą greitųjų antigenų tyrimų sąrašą, rezultatu.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 16 (2024)

    Savaitė - Nr.: 16 (2024)