Prasideda žiemos priėmimas į profesinio mokymo įstaigas

Prasideda žiemos priėmimas į profesinio mokymo įstaigas


Ketvirtadienį prasideda 2022 m. žiemos etapo priėmimas į profesinio mokymo įstaigas. Prašymus teikti gali ir jau įgijusieji išsilavinimą ar profesinę kvalifikaciją, ir jos dar neturintieji. Priėmimą vykdo daugiau nei pusė visų profesinio mokymo įstaigų.


„Darbo rinkoje stinga įvairių sričių darbuotojų, ypač asmens sveikatos priežiūros specialistų padėjėjų, krovinių transporto priemonių vairuotojų, pardavėjų, dailidžių ir stalių, virėjų. Norėdami užpildyti šią spragą, skatiname kuo didesnį profesinio mokymo prieinamumą bei atvirumą, didiname valstybės finansuojamų vietų skaičių paklausiausiose specialybėse.


Kviečiame ateiti mokytis profesijos ir jaunimą, ir vyresnius žmones, kurie nori įgyti kvalifikaciją“, – sako švietimo, mokslo ir sporto viceministrė Agnė Kudarauskienė.


Švietimo, mokslo ir sporto ministerija skelbia, kad šiais metais daugiau stojančiųjų bus priimta į informacijos ir ryšių, sveikatos priežiūros, socialinio darbo, žemės ūkio, miškininkystės ir žuvininkystės sričių profesinio mokymo programas.

REKLAMA


Daugiausia valstybės finansuojamų vietų numatyta apdirbamosios gamybos, didmeninės ir mažmeninės prekybos, variklinių transporto priemonių ir motociklų remonto, transporto ir saugojimo, statybos srityse.


Žiemos priėmimo metu stojantieji į profesines mokyklas prašymus mokytis gali teikti iki vasario 15 d. LAMA BPO informacinėje sistemoje www.profesinis.lamabpo.lt. Čia galima rinktis iš visų priėmimą vykdančių profesinio mokymo įstaigų bei jų programų, valstybės finansuojamų ir nefinansuojamų mokymo vietų.


Savo lėšomis profesijos mokosi tie mokiniai, kurie valstybės lėšomis jau įgiję kelias profesines kvalifikacijas, arba tie, kurie į valstybės finansuojamą vietą nepatenka dėl didelės konkurencijos.


Kvietimai mokytis bus išsiųsti vasario 17 d., o mokymo sutartys sudaromos vasario 17-18 d. Pats mokymasis prasidės vasario 21 d.


ŠMSM duomenimis, praėjusiais metais žiemos etapo priėmimo metu pasirašyta 1 040 stojimo sutarčių su profesinio mokymo įstaigomis – tai dvigubai daugiau nei 2020 m. Valstybės lėšomis finansuotos 1 025 mokymo vietos.


2022 m. valstybė finansuos iš viso 20,6 tūkst. mokymo vietų profesinėse mokymo įstaigose.


Priėmimas į profesinio mokymo įstaigas vyksta žiemos ir vasaros etapais. Prasidėjus mokslo metams organizuojamas ir papildomas priėmimas į laisvas vietas.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 16 (2024)

    Savaitė - Nr.: 16 (2024)