„Savaitė“: vienišo tėčio pareiga - tėvystė

„Savaitė“: vienišo tėčio pareiga - tėvystė


Ar vienišas tėtis gali tinkamai pasirūpinti savo atžalomis? Kur nukeliauja seni drabužiai? Tai tik kelios temos, kurios pateko į naują „Savaitės“ numerį. Jame taip pat susipažinsite su RT televizijos laidos „Labas rytas, Lietuva“ vedėja Egle Daugėlaite bei prisiminsite prieš 30 metų, 1987 m. gegužės 28 d., Maskvos Raudonojoje aikštėje nusileidusį nediduką lėktuvą „Cessna 172 Skyhawk“, iš kurio išlipo vos devyniolikos sulaukęs vokiečių pilotas Matijas Rustas.


Visuomenėje susiformavęs stereotipas, jog vieniša mama yra lyg ir įprastas dalykas. O štai dėl vienišo tėvo neretai būgštaujama. Ar jis sugebės pasirūpinti atžalomis? TV projekto „Mes vieno kraujo“ dalyvis klaipėdietis Egidijus Bučnys gali būti rūpestingo, jautraus ir mylinčio tėvo pavyzdžiu. Pažintis su juo – rašinyje „Būti vienišu tėčiu“.


„Savaitė“: vienišo tėčio pareiga - tėvystė


Prekybininkai ir rinkodarininkai visuomet ras būdų, kaip mus įtikinti nusipirkti dar vieną drabužį, tačiau mes kaskart turėtume pagalvoti, kad nereikalingi daiktai užgriozdina ne tik mūsų spintas, sandėliukus ir garažus, bet ir, nors skamba pompastiškai, mūsų planetą. Plačiau apie tai – rašinyje
„Kiekvienas drabužis nusipelnė antros galimybės“.


„Savaitė“: vienišo tėčio pareiga - tėvystė


Apie seną smuiką, vis tebelaukiantį savo valandos, bokso kriaušę, kuri skirta nebūtinai blogoms emocijoms sugerti, apie Nidos badą ir įsimylėjėlišką žvilgsnį... Pokalbis su LRT televizijos laidos „Labas rytas, Lietuva“ vedėja Egle Dugėlaite. Interviu su ja - „Eglė Daugėlaitė: „Laimės pagrindas – pagarba, meilė ir sveikata“.


„Savaitė“: vienišo tėčio pareiga - tėvystė


Prieš 30 metų, 1987 m. gegužės 28 d., Maskvos Raudonojoje aikštėje nusileido nedidukas lėktuvas „Cessna 172 Skyhawk“. Iš jo išlipo vos devyniolikos sulaukęs vokiečių pilotas Matijas Rustas. Šis jaunuolis sugebėjo Šaltojo karo metais nelegaliai įskristi į SSRS oro erdvę, pergudrauti galingą oro erdvės stebėjimo ir priešlėktuvinės gynybos sistemą ir nusileisti pačiame Maskvos centre! Ši istorija atgyja publikacijoje „Neįtikėtinas Matijo Rusto nusileidimas Raudonojoje aikštėje“.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)