Policija: sieksime, kad patikra postuose neužtruktų ilgiau negu 30 minučių

Policija: sieksime, kad patikra postuose neužtruktų ilgiau negu 30 minučių


Generalinio policijos komisaro pavaduotojo Arūno Paulausko teigimu, penktadienį pradedama intensyvi eismo kontrolė siekiant riboti judėjimą tarp savivaldybių.


„Tam skyrėme daugiau resursų, daugiau žmonių, daugiau postų, taip pat pasitelkėme socialinius partnerius. Velykų savaitgalį planuojame intensyvų darbą“, - penktadienį komentavo A. Paulauskas.


Kalbėdamas apie numatomas kontrolės postų darbo valandas, pareigūnas teigė, kad bus dirbama ne tik didžiausio srauto valandomis, tačiau neatmetama galimybė, kad keliaujantys naktį taip pat bus sustabdyti.


„Kalbant apie patikros postus, didžiausias intensyvumas bus didžiausiu automobilių judėjimo metu, tačiau vairuotojai turėtų nenustebti, jeigu nakties metu bus sustabdyti ir bus patikrinta, ar jie keliauja tarp savivaldybių turėdami tam pagrindą“, – akcentavo generalinio policijos komisaro pavaduotojas.


Anot A. Paulausko, įvertinus karantino metu padarytas taktines klaidas,  buvo pasitelktas didesnis patruliuojančių pareigūnų skaičius, kuris turėtų užtikrinti, kad žmonėms netektų laukti ilgiau negu 30 minučių.

REKLAMA


„Vyresnieji vertins situaciją postuose ir pamatę, kad kaupiasi eilė ir žmonėms tenka laukti daugiau negu 30 minučių, patikra bus vykdoma greičiau. Galbūt kažkoks procentas automobilių, kurie tikrai nekels jokių įtarimų, bus praleidžiami“, – kalbėjo Paulauskas.


Generalinio policijos komisaro pavaduotojas priminė, kad asmenys, keliaujantys be pateisinamos priežasties, bus baudžiami nuo 250 eurų, su ta sąlyga, jeigu sutinka su padarytu nusižengimu ir per metus laiko neturėjo nusižengimų, kitu atveju numatoma atsakomybė nuo 500 eurų iki 100 eurų.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 16 (2024)

    Savaitė - Nr.: 16 (2024)