A. Bilotaitė: kol kas judėjimo tarp savivaldybių ribojimai švelninami nebus

A. Bilotaitė: kol kas judėjimo tarp savivaldybių ribojimai švelninami nebus


Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė sako, kad judėjimo ribojimo tarp savivaldybių atsisakyti kol kas neketinama. Ji taip pat pažymi, kad Vyriausybės ekstremaliųjų situacijų komisija (VESK) posėdyje nusprendė siūlyti Vyriausybei leisti atidaryti lauko slidinėjimo trasas.


„Šiandien buvo priimtas sprendimas pasiūlyti Vyriausybei leisti lauko slidinėjimo trasų paslaugų tieiimą. Žinoma, pirmiausia užtikrinus, kad bilietų platinimas būtų elektroniniu būdu, kad būtų išankstinė lankytojų registracija“, – sakė ji žurnalistams.


Anot ministrės, džiugina tai, jog pavienėse savivaldybėse susirgimo COVID-19 atvejai nebefiksuojami.


„Džiugina tai, kad turime gerų žinių – mažėja ne tik bendras susirgimų ir mirčių skaičius. Kai kuriose pavienėse Lietuvos savivaldybėse jau apskritai nebefiksuojama susirgimo atvejų. Be to, žymiai sumažėjo simptominio testavimo, o tai leidžia atlikti daugiau prevencinio testavimo“, – kalbėjo ji.


Vis dėlto A. Bilotaitė pažymėjo, kad judėjimas tarp savivaldybių ribojimas kol kas nebus švelninamas.

REKLAMA


„Kalbėti apie tam tikrus atlaisvinimus šioje srityje bus galima tuo atveju, jeigu sergamumo rodiklis bus mažesnis kaip 200 atvejų 100 tūkst. gyventojų per 14 dienų, ir teigiamų testų dalis bus mažesnė nei 10 proc. Tada galėsime kalbėti ir svarstyti galimybę atlaisvinti judėjimą tarp žiedinių ir miestų savivaldybių.


Jei sergamumo rodiklis bus mažesnis kaip 150 atvejų 100 tūkst. gyventojų per 14 dienų, o teigiamų testų dalis bus ne didesnė nei 5 proc., tada bus galima svarstyti, kad ribojimas tarp savivaldybių judėjimo būtų tik savaitgaliais ir švenčių dienomis.


Na ir trečias etapas, jei pasieksime 100 atvejų 100 tūkst. gyventojų per 14 dienų, o teigiamų testų dalis bus ne didesnė kaip 4 proc., tokiu atveju galima diskutuoti apie ribojimo tarp savivaldybių atsisakymą, išskyrus tas savivaldybes, kuriose susirgimų skaičius bus didesnis nei 100 atvejų 100 tūkst. gyventojų“, – judėjimo ribojimų atlaisvinimo planą pristatė ministrė.

REKLAMA


A. Bilotaitė pabrėžė, kad sausio mėnesį mobilumas šalyje sumažėjo 79 proc.


„Kalbant apie apibendrintus duomenis, (...) reikėtų pažymėti, kad ribojimai veikia ir mobilumas yra sumažėjęs tikrai ryškiai – 79 proc. Jei kalbėtume apie visą sausio mėnesį, tai buvo nepraleista 20 tūkst. transporto priemonių ir buvo išrašyta apie 6 300 pažeidimų protokolų“, – sakė ji.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 18 (2024)

    Savaitė - Nr.: 18 (2024)