G. Surplys: prekybos vietoms vis dar galioja griežtos apsipirkimo taisyklės

G. Surplys: prekybos vietoms vis dar galioja griežtos apsipirkimo taisyklės


Vyriausybei švelninant karantino sąlygas prekybos vietoms vis dar galioja griežtos apsipirkimo taisyklės, primena Visuomenės informavimo grupės (VIG) vadovas Giedrius Surplys.


Kaip skelbė Sveikatos apsaugos ministerija (SAM), prekybos centruose keičiasi taisyklės – bus galima aptarnauti pirkėjus nebe kas antroje kasoje, bet kiekvienoje, taip siekiant išvengti žmonių eilių.


„Noriu atkreipti dėmesį, kad, nors ir turime tą švelnųjį karantiną, bet prekybos vietoms vis dar galioja tos pačios griežtos apsipirkimo taisyklės. Tai reiškia, kad reikia užtikrinti 10 kvadratinių metrų plotą vienam žmogui, jei prekyvietė mažesnė, aptarnauti tik vieną pirkėją. Taip pat turi būti išlaikytas metro atstumas tarp pirkėjų eilėse, (...) būtina užtikrinti dezinfekcinio skysčio buvimą ir reikalauti iš pirkėjų dėvėti kaukės“, – nuotolinėje Vyriausybės spaudos konferencijoje sakė G. Surplys.


Jis priminė, kad kaukių dėvėjimas prekybos vietose vis dar yra privalomas, tad reikalavimo nesilaikantys gyventojai į šias vietas gali būti neįleidžiami.

REKLAMA


„Jau girdėjau signalų, kad žmonės lankosi parduotuvėse be jokių apsaugos priemonių ir labai nustembama, kai jiems pasakoma, kad parduotuvėse privalu dėvėti kaukes. Taip, tai yra privalu, ir nepykite, jei nebūsite įleisti į parduotuvę neturėdami veido dengiančios kaukės“, – sakė jis.


Pasak VIG vadovo, prekybos vietos taip pat privalo užtikrinti, kad pirkėjus aptarnautų tik sveiki darbuotojai – jiems rytais turi būti matuojama temperatūra, o turintiems karščiavimo ar peršalimo ligų požymių neturi būti leidžiama dirbti.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 16 (2024)

    Savaitė - Nr.: 16 (2024)