Naujasis NSGK pirmininkas A. Pocius: D. Trumpo „taikos planas“ Ukrainai yra tik priešrinkiminis triukas

EPA-ELTA nuotr.


Buvusio Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) prezidento Donaldo Trumpo patarėjo pareiškimas, kad norėdama sustabdyti karą Ukraina Rusijai turėtų atiduoti dalį savo teritorijų, yra tik siekis sukelti aštresnę diskusiją prieš šiais metais JAV vyksiančius rinkimus. Taip sako Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) narių pirmadienį išrinktas pirmininkas Arvydas Pocius.


„Greičiausiai tai yra priešrinkiminis triukas, norima sukelti tam tikrą ažiotažą ir galbūt bandoma išprovokuoti kažkokią aštresnę diskusiją“, – LRT televizijai pirmadienį teigė A. Pocius, paklaustas, ar D. Trumpo „taikos planas“ Ukrainai yra reali galimybė.


Pasak parlamentaro, ar Ukraina nori derėtis, turėtų nuspręsti pati.


„Palikime šitą klausimą vis dėlto nuspręsti pačiai Ukrainai. Kol kas aš tikrai nelabai įsivaizduoju, kad būtų galima Ukrainą spausti sutikti su tokiu derybų variantu“, – pabrėžė politikas.


Buvęs D. Trumpo patarėjas Sebastianas Gorka laidoje „ELTA zoomas“ pareiškė, jog „taikos planas“ Ukrainai yra pirmiausia tiesiog sustabdyti karą, o toliau tai derybų su neaiškia pabaiga ir turiniu reikalas.

REKLAMA


Visgi, kaip sakė jis, Ukraina greičiausiai turės atiduoti Rusijai Krymą ir Donbasą.


S. Gorka tikino, kad Rusijos diktatorius Vladimiras Putinas besąlygiškai vykdys buvusio JAV lyderio nurodymą tuojau pat nutraukti ugnį, jei D. Trumpas 2024 metais vėl bus išrinktas JAV prezidentu.


ELTA inf.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 17 (2024)

    Savaitė - Nr.: 17 (2024)