G. Nausėda: nepaisant sutarimo dėl Švedijos narystės NATO, Suvalkų koridoriui kylanti grėsmė nemažėja

ELTA / Josvydas Elinskas


Prezidentas Gitanas Nausėda teigia, kad nepaisant Vilniaus NATO viršūnių susitikime priimto sutarimo dėl Švedijos įstojimo į Aljansą, Suvalkų koridoriui kylančios grėsmės nemažėja.


„Kai kas diskutuoja, kad NATO viršūnių susitikime pasiektas susitarimas dėl būsimos Švedijos narystės NATO keičia geopolitinę situaciją ir neva strateginė Suvalkų koridoriaus reikšmė mažėja. Aš tikrai nesutinku su tokiu požiūriu ir, manau, kad Suvalkų koridorius lieka galimu tiek Rusijos, tiek Baltarusijos provokacijų taikinu“, – teigė G. Nausėda.


Šalies vadovas pabrėžė, kad Suvalkų koridorius yra bendra Lietuvos ir Lenkijos atsakomybė. Todėl, anot jo, reikia sutelkti pakankamai kovinės galios abejose Suvalkų koridoriaus pusėse.


„Turime turėti pakankamai kovinės galios abejose sienos pusėse. Žinome, kad Lenkija imasi veiksmų, mes taip pat imamės savo veiksmų, pirmiausia, kurdami reikalingus infrastruktūrinius objektus, netoli Suvalkų koridoriaus“, – sakė G. Nausėda.

REKLAMA


„Ir labai tikimės, kad vidutiniu laikotarpiu sugebėsime pasveikinti ir priimti Vokietijos brigados dydžio kovinį vienetą, kuris taip pat bus mūsų stabilumo veiksnys vidutiniu ir ilguoju laikotarpiu“, – pridūrė prezidentas.


Prezidentas G. Nausėda praėjusią savaitę darbo vizitu lankėsi Lenkijos Suvalkų krašte, kur susitiko su Lenkijos ministru pirmininku Mateuszu Morawieckiu.


ELTA inf.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 18 (2024)

    Savaitė - Nr.: 18 (2024)