A. Anušauskas: Rusijai plečiant branduolinio ginklo dislokavimo teritoriją signalas iš NATO turi būti labai aiškus

Žygimantas Gedvila/BNS


Krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas tikina, kad į Rusijos grasinimus dėl branduolinio ginklo dislokavimo Baltarusijoje niekas nenumoja ranka. Ministras pabrėžia, kad Kremliui plečiant branduolinio ginklo dislokavimo teritoriją yra labai svarbu, jog NATO valstybės Rusijai pasiųstų labai aiškų signalą.


„Į jokius branduolinius grasinimus niekas nenumoja ranka, bet turime matyti realybę tokią, kokia yra, o ne kokią piešia A. Lukašenka. Jis sudarė sutartis su Rusija, bet Rusija visiškos autonomijos teisėmis perkėlė taktinio branduolinio ginklo bazę į Baltarusijos teritoriją“, – „Žinių radijui“ teigė A. Anušauskas.


„Tai yra ir taktinis branduolinis ginklas – ką ji žada perkelti, dar nėra to padariusi – ir visa apsauga, ir visa kontrolė Rusijos rankose. Ne Baltarusijos, o būtent Rusijos“, – pridūrė ministras.


A. Anušauskas akcentuoja, kad taip Kremlius plečia branduolinio ginklo dislokavimo geografiją. Todėl, pasak jo, NATO Rusijai turi pasiųsti labai aiškų signalą.

REKLAMA


„Iš mūsų pusės, iš NATO valstybių pusės turėtų būti labai aiškus signalas, kur tai gali atvesti. Nes ir NATO valstybės, be abejo, turi adekvačių priemonių, kurios neutralizuotų visą tai“, – pabrėžė jis.


Gegužės 25 d. Baltarusijos gynybos ministras Viktoras Chreninas ir Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu pasirašė dokumentus, sudarančius sąlygas Rusijos taktinių branduolinių ginklų dislokavimui Baltarusijos teritorijoje.


ELTA inf.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 16 (2024)

    Savaitė - Nr.: 16 (2024)