D. Kreivys: ar antrajam pusmečiui bus reikalinga elektros ir dujų kompensacija – pamatysime per du mėnesius

D. Kreivys: ar antrajam pusmečiui bus reikalinga elektros ir dujų kompensacija – pamatysime per du mėnesius


Kalbėdamas apie galimą kompensaciją gyventojams už elektrą ir dujas antrajam 2023 metų pusmečiui, energetikos ministras Dainius Kreivys teigia, kad tai priklausys nuo to, kaip keisis dujų kaina.


Pasak jo, nors šiuo metu dujų kainos svyruoja iki 45 eurų už megavatvalandę, sunku pasakyti kaip šis kainų lygis keisis ateityje.


„Visi žinome, kad elektros kainos yra priklausančios nuo dujų kainų, nes dujų kaina yra aukščiausia riba, pagal kurią yra nustatomos elektros kainos. Tai yra toks biržos algoritmas. Ir sunku pasakyti, kokia bus dujų kainos dinamika, kai prasidės jų papildymas.


Ir šiuo metu taip, dujų kainos svyruoja tarp 40 ir 45 eurų už megavatvalandę“, – ketvirtadienį Seime Vyriausybės valandos metu aiškino D. Kreivys.


D. Kreivys tikino, kad aktualus dujų kainų lygis nusistovės per du mėnesius, vykstant dujų talpyklų pildymui.


„Ar mes neturėsime kažkokio pašokimo į viršų, per artimiausius du mėnesius matysime. Todėl dabar sunku apibrėžti tiksliai kainos lygį. Ir manau, kad reguliatorius kaip tik tą ir spręs, sulaukęs papildymo sezono pradžios, kad galėtų nustatyti tikslią kainą“, – pridūrė ministras.


Prezidento patarėja Irena Segalovičienė yra teigusi, kad antrąjį pusmetį valstybė turėtų tęsti kompensacijų mokėjimą. Pasak jos, nuo liepos galėtų būti kompensuojama tik už dalį suvartotos elektros, pavyzdžiui, iki 150 kWh per mėnesį.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 11 (2024)

    Savaitė - Nr.: 11 (2024)