V. Kernagis: naujais įstatymų pakeitimais būtų draudžiami tabako ir kitų priedų deriniai

V. Kernagis: naujais įstatymų pakeitimais būtų draudžiami tabako ir kitų priedų deriniai


Seimo narys Vytautas Kernagis įregistravo du įstatymų projektus, kuriuos priėmus bus draudžiami tabako ir kitų priedų deriniai, taip pat vykdomi kontroliniai pirkimai, tikrinantys prekybininkų veiklą.


Pasak konservatoriaus V. Kernagio, įstatymų pakeitimai siūlomi atsižvelgiant į platintojų interpretuojamą sąvoką „tabako skonis ir kvapas“ ir besitęsiančius elektroninių cigarečių pardavimus su juntamais tabako priedų deriniais: vaisių, uogų, prieskonių, alkoholio, karamelės, mentolio ar vanilės.


Patobulintas Tabako kontrolės įstatymas draudžia tokį kvapą ir (ar) skonį, kuris yra nebūdingas tradiciniam tabakui, tai yra tabako ir kitų priedų deriniai. Šis draudimas taikomas skysčiams ir su nikotinu, ir be nikotino, rašoma pranešime.


„Taip pat įstatymas riboja ryškiaspalvį pakuočių ženklinimą bei įpareigoja gamintojus žymėti produktą, jeigu gaminyje yra nikotino“, – akcentavo Seimo narys.


Kito registruoto Sveikatos sistemos įstatymo projekto pakeitimo tikslas yra praplėsti Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamento funkcijas bei įgalinti jį, kaip ir kitas įstatymų priežiūrą vykdančias institucijas, kurioms tokia teisė suteikta kitų įstatymų pagrindu, atlikti kontrolinius pirkimus.


„Tikimasi, kad ribojimas skirtingų tabako skonių – kvapų derinių bei kontrolės pirkimai paskatins pardavėjus laikytis įstatymų bei mažins elektroninių cigarečių patrauklumą jauniems žmonėms“, – pranešime žiniasklaidai pabrėžė V. Kernagis.  








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 11 (2024)

    Savaitė - Nr.: 11 (2024)