G. Landsbergis: Ukrainai turėtų būti suteikta visa Vakarams prieinama ginkluotė

G. Landsbergis: Ukrainai turėtų būti suteikta visa Vakarams prieinama ginkluotė


Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis dar kartą pabrėžia, kad, siekiant padėti Ukrainai laimėti Rusijos sukeltą karą, Vakarai privalo tiekti visą prieinamą ginkluotę. Ministras neatmeta, kad jau yra prasidėjusios diskusijos ir dėl naikintuvų perdavimo.


„Laikausi ir aš pozicijos, ir tai yra Lietuvos pozicija, kurią įgarsinu turėdamas mandatą ir iš Seimo, ir Vyriausybės, kad Ukrainai turėtų būti suteikta visa ginkluotė, jog ji nugalėtų Rusiją. Kai kalbame, kad visa – tai visa Vakarams prieinama, kuria gali dalintis“, – ketvirtadienį žurnalistams teigė G. Landsbergis.


„Į tai įeina ir naikintuvai, nuolat už tai pasisakėme, diskusijos aktyvios apie tai nevyksta bent jau man žinomuose formatuose, neatmesčiau, kad tuose formatuose, kuriuos aš asmeniškai nedalyvauju, ta diskusija yra prasidėjusi, nes teko skaityti ir pareiškimus, kad tokia ginkluotė yra minima“, – pridūrė jis.


O. Scholzas trečiadienį paskelbė, kad Vokietija perduos Ukrainai 14 kovinių tankų „Leopard-2-A6“. Kancleris taip pat nurodė, kad Berlynas duos leidimą šalims partnerėms, norinčioms nusiųsti Kyjivui „Leopardų“ iš savo atsargų.

REKLAMA


Jungtinės Karalystės premjeras Rishis Sunakas jau prieš pusantros savaitės paskelbė, kad perduos Ukrainos kariuomenei 14 „Challenger 2“ tipo kovinių tankų.


Jungtinės Valstijos pasiųs į Ukrainą 31 kovinį tanką „M1 Abrams“, trečiadienį pareiškė prezidentas Joe Bidenas. Prieš tai tą pačią dieną Vokietija patvirtino pristatysianti Kyjivui savo tankus „Leopard 2“.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 11 (2024)

    Savaitė - Nr.: 11 (2024)