V. Adamkus: V. Zelenskiui įteikta Laisvės premija yra ne tik įvertinimas, tačiau ir įpareigojimas išlaikyti kovos dvasią

V. Adamkus: V. Zelenskiui įteikta Laisvės premija yra ne tik įvertinimas, tačiau ir įpareigojimas išlaikyti kovos dvasią


Kadenciją baigęs prezidentas Valdas Adamkus akcentuoja, kad šiuo metu ukrainiečiai atstovauja visam laisvajam pasauliui.


Todėl, pasak jo, sausio 13-ąją Ukrainos prezidentui Volodymyrui Zelenskiui įteikta Laisvės premija yra ne tik atitinkamas įvertinimas, bet ir įpareigojimas išlaikyti kovos dvasią.


„Nieko nuostabaus, kadangi šiuo metu ukrainiečiai atstovauja visam laisvajam pasauliui. Tai ir šis minėjimas, ypač skiriant Laisvės premiją prezidentui, yra atitinkamas įvertinimas ir tkartu įpareigojimas mums visiems, kad išlaikytume kovos dvasią, nepasiduotume ir patiestume kelią ateinančioms kartoms su laisve į nepriklausomą gyvenimą“, – žurnalistams Seime sausio 13-ąją sakė V. Adamkus.


Minint Laisvės gynėjų dieną, Ukrainos prezidentui V. Zelenskiui įteikta jam paskirta 2022 metų Laisvės premija. Už nutarimą Ukrainos prezidentui skirti laisvės premiją Seimas gruodžio mėnesį balsavo vienbalsiai.


Seimo Kovo 11-osios Akto salėje vykusioje iškilmingoje ceremonijoje premijos laureatas dalyvavo nuotoliniu būdu. Kreipdamasis į renginio dalyvius jis padėkojo už premiją, kuri, anot jo, yra skirta visiems ukrainiečiams, kurie kovoja už laisvę.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)