A. Širinskienė toliau deda pastangas, kad Civilinės sąjungos įstatymo Seime nebūtų: siūlymą įregistravo dar neprasidėjus rudens sesijai

A. Širinskienė toliau deda pastangas, kad Civilinės sąjungos įstatymo Seime nebūtų: siūlymą įregistravo dar neprasidėjus rudens sesijai


Nors Seimo rudens sesija dar neprasidėjo, Lietuvos regionų frakcijai priklausanti Agnė Širinskienė jau spėjo įregistruoti siūlymą, kuriuo siekiama stabdyti parlamente prasidėjusias diskusijas dėl Civilinės sąjungos įstatymo.


Pavasario sesijos metu šios iniciatyvos oponentai tvirtino, kad nėra gerai, jog kontroversiškai vertinamą įstatymą siekiama priimti Rusijos pradėto karo Ukrainoje metu. Dabar A. Širinskienė tvirtina, kad to daryti neleidžia krizinė situacija energetikos kainų srityje.


„Tradicija jau tampa, kad kiekvienos sesijos pradžioje vis bandau pasiūlyti valdantiesiems atgauti sveiką nuovoką ir užsiimti būtiniausiais darbais. Taigi, ką tik registravau siūlymą neįtraukti Civilinės sąjungos įstatymo ir diskusijų apie homoseksualių asmenų partnerystes į rudens sesijos programą. Vienareikšmiškai – energetikos krizės suvaldymas ir kitų metų biudžetas turi būti prioritetas. O tam valdantieji konservatoriai ir liberalai visiškai nepasiruošė“, – feisbuke ketvirtadienį rašė politikė.


Tokį užmojį A. Širinskienė brandina nebe pirmą kartą. Išbraukti Partnerystės įstatymą politikė bandė ir iš pavasario sesijos darbų programos. Tačiau to padaryti A. Širinskienei nepasisekė. Tiesa, įsibėgėjus pavasario sesijai valdantieji pristatė Civilinės sąjungos įstatymo projektą. Jų teigimu, šis įstatymo projektas yra kompromisinis variantas, parengtas įsiklausius į nuotaikas visuomenėje.

REKLAMA


Galiausiai gegužės pabaigoje Seimas po pateikimo pritarė dviem pasiūlymams dėl artimų žmonių civilinių santykių teisinio reglamentavimo – valdančiųjų parengtam Civilinės sąjungos įstatymo projektui ir konservatoriaus Pauliaus Saudargo bei dalies kitų Seimo narių teikiamoms Civilinio kodekso pataisoms, kuriomis siekiama įtvirtinti „artimo ryšio“ sąvoką.


Prieš metus Partnerystės įstatymas nesulaukė parlamentarų paramos ir neįveikė pateikimo stadijos. Tuometį įstatymo projektą sukritikavo ir prezidentas G. Nausėda. Prezidentas išsakė poziciją, kad Partnerystės įstatymą jis būtų vetavęs dėl netinkamo partnerystės sąvokos apibrėžimo.


Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen vasarą tikino, kad dešiniųjų Seime nebus atsitraukta nuo sunkiai kelią besiskinančios iniciatyvos sureguliuoti vienos lyties partnerių santykius. Rudens sesija prasidės šeštadienį.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 16 (2024)

    Savaitė - Nr.: 16 (2024)