Opozicinė „Vardan Lietuvos“ pasipiktino valdančiaisiais: jie nesupranta realios situacijos rimtumo

Opozicinė „Vardan Lietuvos“ pasipiktino valdančiaisiais: jie nesupranta realios situacijos rimtumo


Opozicijai priklausančios frakcijos „Vardan Lietuvos“ atstovai piktinasi, kad valdantieji antradienį atmetė visus infliacijos pasekmes sumažinti turėjusius Seimo mažumos teiktus įstatymo projektus. Jų teigimu, parlamento dauguma tiesiog nesuvokia realios situacijos rimtumo ir toliau demonstruoja savo aroganciją.


Pasak Demokratų frakcijos „Vardan Lietuvos“ nario, Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ pirmininko Sauliaus Skvernelio, opozicija buvo nusiteikusi geranoriškai bendradarbiauti su valdančiaisiais, kad kuo greičiau būtų sprendžiamos žmonių problemos.


„Tačiau valdantieji pademonstravo, kad nesupranta, kokia rimta situacija yra šalyje. Dabar, kai gyventojai susiduria su įvairiais socialiniais ir ekonominiais sunkumais, valdantieji atmeta visus opozicijos teiktus antiinfliacinius siūlymus net nesiteikdami priimti jų tolesniam svarstymui. Taip jie toliau demonstruoja savo aroganciją tiek kalbant apie politinį dialogą, tiek apie visuomenės poreikius“, – išplatintame pranešime sako S. Skvernelis.


Demokratų frakcijos „Vardan Lietuvos“ seniūno Lino Kukuraičio teigimu, po šiandienos dar labiau išauga rizika, kad valdantieji priiminės vėluojančius sprendimus.

REKLAMA


„Valdančioji dauguma jau gerus metus bėga problemoms iš paskos ir vėluoja jas spręsti. Deja, atmesdami opozicijos teiktus įstatymų projektus, valdantieji aiškiai rodo, kad jie ir toliau nusiteikę nedovanotinai vėluoti su infliacijos ir jos pasekmių valdymo priemonėmis.


Dabar į vasarą Seimas išeis be aiškios vilties Lietuvos žmonėms, kad valdžia pasiruošusi spręsti daugeliui sudėtingą socialinę situaciją. Mes kaip opozicinė frakcija nepaliausime kėlę aktualiausių visuomenei klausimų ir visais įmanomas būdais raginsime, kad būtini sprendimai būtų priimti“, – pažymi L. Kukuraitis.


Kelios savaites dėl progos pateikti savo „antiinfliacinius“ siūlymus Seimo posėdžius boikotavusi opozicija antradienį galiausiai pristatė keturis parengto paketo projektus. Tačiau jau po pateikimo buvo atmestos visos keturios opozicijos iniciatyvos.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)