Prieš šeštąjį ES sankcijų paketą Rusijai – G. Landsbergio žinutė: tikiuosi, kad šįkart rasime kompromisą ir dėl naftos

Prieš šeštąjį ES sankcijų paketą Rusijai – G. Landsbergio žinutė: tikiuosi, kad šįkart rasime kompromisą ir dėl naftos


Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis teigia, kad šeštajame sankcijų pakete yra diskutuojama apie galimybę pritaikyti draudimą importuoti naftą iš karą Ukrainoje pradėjusios ir tęsiančios Rusijos.


„Džiaugiuosi, kad pradedama dirbti su šeštuoju sankcijų paketu, kuriame yra įtrauktas punktas dėl naftos. Tai reiškia, kad visi kartu ieškome kompromiso ir tikiuosi, kad šįkart pavyks jį surasti“, – pirmadienį Liuksemburge vykstančioje Europos Sąjungos šalių Užsienio reikalų taryboje žurnalistams sakė G. Landsbergis.


Ministras pažymėjo, kad kraupūs vaizdai Ukrainos miestuose yra aiškus įrodymas, kodėl būtina taikyti griežtesnes sankcijas.


„Manau, kad geriausia nuvykti į Kyjivą, į Irpinę, į Bučą ir įsitikinti, kodėl sankcijos yra reikalingos“, – pridūrė jis.


Ministras tikisi, kad prie naujų sankcijų bei paramos Ukrainai prisijungs ir šalys partnerės Rytuose.


Europos Komisija (EK) praėjusią savaitę priėmė penktąjį sankcijų Rusijai paketą, kuris apima anglių importo draudimą ir neleidžia Rusijos laivams įplaukti į Europos uostus.


Taip pat EK buvo išplėstas asmenų, kuriems taikomos sankcijos, sąrašas bei sankcijas dar keturiems svarbiems Rusijos bankams, įskaitant antrą pagal dydį šios šalies banką VTB.


Taip pat įtrauktas draudimas daugumai Rusijos sunkvežimių ir laivų patekti į ES, išskyrus žemės ūkio produktus, humanitarinę pagalbą ir energetinius išteklius.


Į sankcijų paketą nėra įtrauktas draudimas importuoti naftą bei dujas iš Rusijos.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)





Daugiau >>