L. Kasčiūnas užsimena apie puolamąją ginkluotę Ukrainai: jei to nedarysime – įklimpsime į alinančias derybas

L. Kasčiūnas užsimena apie puolamąją ginkluotę Ukrainai: jei to nedarysime – įklimpsime į alinančias derybas


Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininkas Laurynas Kasčiūnas teigia, kad Rusijos sukeltame kare Ukrainoje prasideda naujas etapas. Kaip pažymi konservatorius, dėl to reikia ir Vakarams stiprinti tiekiamą pagalbą Ukrainai – galbūt net siunčiant puolamąją ginkluotę.  


„Ukrainiečiai pirmą etapą atlaikė, bet mes pereiname į kitą slenkančio karo etapą, kuris turi ir savų pavojų. Kitaip tariant, ta logika 2014 metų, kur buvo okupuotos zonos nuo Donbaso, tiesiog išsiplečia“,– „Žinių radijui“ teigė L. Kasčiūnas.


Todėl parlamentaras pažymi, kad siekiant neleisti Rusijai primesti savo žaidimo taisyklių ir nesudaryti sąlygų Kremliui išlaikyti jau okupuotų Ukrainos teritorijų, galima svarstyti ir puolamosios ginkluotės tiekimą.


„Mes, visi Vakarai,  turime sau atsakyti į klausimą – mūsų ginkluotė padeda ukrainiečiams stabdyti ir klampinti rusus, bet tai yra stabdymo ir klampinimo ginkluotė. Jeigu mes norime padėti ukrainiečiams atsiimti teritorijas, kurios dabar yra užimtos, tai natūralu, kad ginkluotės, kurią mes dabar teikiame, nepakanka.

REKLAMA


Reikės ieškoti būdų, kaip ją sustiprinti ir duoti galbūt net puolamąją ginkluotę. Jeigu mes to nedarysime, ukrainiečiai neturės priemonių atsikovoti teritorijų ir mes iš esmės įklimpsim į ilgalaikes alinančias derybas. Rusai sakys: mes atsitraukiam, bet jūs priimkit kitą reikalavimą. Bus bandymas primesti ukrainiečiams žaidimo taisykles.


Tada Vakarai, neduok Dieve, ir gal taip nebus, sakys: geriau bloga taika negu karas. Ir tada galbūt mes matysime tokią Rusijos strategiją bandant plėsti savo įtaką“, – būgštavo L. Kasčiūnas.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 16 (2024)

    Savaitė - Nr.: 16 (2024)