I. Šimonytė: dabar didesnės pagalbos už pagalbą ginklais nėra

I. Šimonytė: dabar didesnės pagalbos už pagalbą ginklais nėra


Premjerė Ingrida Šimonytė teigia, kad Lietuva remia Ukrainą ginklais bei ketina tai daryti ir toliau. Visgi premjerė dėl saugumo daugiau detalių apie teikiamą paramą neatskleidžia.


„Lietuva remia Ukrainą, įskaitant ir ginklais, bet didelių detalių nepateiksiu dėl saugumo sumetimų. Bet Vyriausybės tokio pobūdžio sprendimų yra ir tikėtina, kad dar bus“, – Vyriausybėje surengtoje spaudos konferencijoje sekmadienį teigė I. Šimonytė.


Savo ruožtu užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis pabrėžė, kad šiuo metu, kol vyksta miestų gynyba, parama ginklais Ukrainai ir yra svarbiausia.


„Tol ,kol vyksta miestų gynyba ir Rusijos kariuomenės pirmųjų bangų atlaikymas, manau, kad didesnės pagalbos už pagalbą ginklais nėra“, – spaudos konferencijoje akcentavo G. Landsbergis.


Premjerės teigimu, paramą Ukrainai bandoma logistiškai struktūrizuoti.


„Atsiranda vis daugiau šalių, kurios prisijungia, reikia procesą pradėti valdyti ir koordinuoti, tam yra naudojami logistiniai taškai, per kuriuos tas yra daroma, kad būtų mažiau chaoso“, – teigė ministrė pirmininkė.


Šeštadienio vakarą Ukrainą pasiekė konvojus su kariniu kroviniu iš Lietuvos – nuo Rusijos agresijos besiginančius Ukrainos karius pasiekė pėstininkų ginklai, šaudmenys, neperšaunamos liemenės ir šalmai. Krovinį sukomplektavo, lydėjo ir ukrainiečiams perdavė Lietuvos kariai, pranešė Lietuvos kariuomenė.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 18 (2024)

    Savaitė - Nr.: 18 (2024)