P. Saudargas: jei situacija dramatiškai blogės – galėsime grįžti prie privalomo medikų skiepijimo klausimo

P. Saudargas: jei situacija dramatiškai blogės – galėsime grįžti prie privalomo medikų skiepijimo klausimo


Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos narys Paulius Saudargas nesureikšmina, kad parlamentarai praėjusią savaitę nepalaikė Žmonių užkrečiamųjų ligų profilaktikos ir kontrolės įstatymo pataisų, numatančių medikams ir socialiniams darbuotojams taikyti privalomą skiepijimą nuo COVID-19. Vis tik Seimo vicepirmininkas sako neatmetąs galimybės, kad esant rimtam poreikiui, prie šio klausimo dar bus galima grįžti.


„Atsiremčiau į sveikatos ministro komentarą, kad dėl to pasaulis nesugriuvo. Bandė priimti šį sprendimą, manė, kad jis yra reikalingas. Bet tokia yra Seimo politinė valia, na ką dabar padarysi. Jeigu reikės, grįšime prie to sprendimo vėliau, jeigu matysime, kad situacija dramatiškai blogėja ir mums vėl reikia visų sprendimų“, – trečiadienį „Žinių radijui“ teigė P. Saudargas.


Vis tik parlamentaras tikina, kad šių pataisų nepavyko priimti ne dėl to, jog projektas nesusilaukė pakankamo palaikymo iš konservatorių frakcijos.


„Ten pas mus gal tik koks vienas atvejis buvo, nes buvo ministrų, kurie buvo išvykę. Bet kiti kolegos iš koalicijos partnerių, jie buvo salėje, bet jie tiesiog nebalsavo. Matyt, jie liko prie savo nuomonės ir tas sprendimas nebuvo priimtas“, – aiškino P. Saudargas.

REKLAMA


Seimas nepriėmė Žmonių užkrečiamųjų ligų profilaktikos ir kontrolės įstatymo pataisų, numatančių medikams ir socialiniams darbuotojams taikyti privalomą skiepijimą nuo COVID-19 ligos.


Už balsavo 60 Seimo narių, prieš – 53, susilaikė 10 parlamentarų.


Privalomą vakcinaciją buvo ketinama įvesti asmenims, teikiantiems paslaugas sveikatos priežiūros bei socialinės globos įstaigose, taip pat sveikatos priežiūros įstaigose teikiantiems valymo, maisto tiekimo ar kitas paslaugas bei į namus vykstantiems socialiniams darbuotojams.


Buvo siūloma, kad, praėjus trims mėnesiams nuo nušalinimo pradžios, darbdavys galės nutraukti darbo sutartį be įspėjimo ir nemokėdamas išeitinės išmokos.


Išimtį buvo siūloma numatyti tiems darbuotojams, kurie negali pasiskiepyti dėl medicininių priežasčių. Taip pat tiems darbuotojams, kurie yra persirgę koronavirusu, kol bus laikomi įgijusiais imunitetą.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 11 (2024)

    Savaitė - Nr.: 11 (2024)