A. Dulkys: šiuo metu nėra numatoma papildomų pandemijos valdymo priemonių

A. Dulkys: šiuo metu nėra numatoma papildomų pandemijos valdymo priemonių


Sveikatos apsaugos ministro Arūno Dulkio teigimu, nors šiuo metu šalyje fiksuojami rekordiniai užkrėtimų skaičiai, apie karantiną ir griežtesnes priemones šiuo metu nesvarstoma. Anot ministro, pagrindiniu rodikliu vis dar išlieka užimtų vietų ligoninėse skaičius.


„Turime vieną pagrindinį kriterijų, tai yra pacientų skaičius reanimacijoje. Jis bent jau šiomis dienomis yra pakankamai stabilus. Jis yra sveikatos apsaugos sistemoje ne tik simbolinis, bet ir labai koreliuoja su apkrovimu.


Mes labai aiškiai žinome, kad jei šimtas pacientų reanimacijoje, tai ne mažiau nei tūkstantis apskritai ligoninėse nuo kovido. Ir tai yra susiję ir su technika, ir su specialistų skaičiumi. Tai šiandien tas rodiklis nėra pasiekęs kažkokių kritinių ribų, todėl ir nėra numatoma šiandien ar rytoj kažkokių papildomų priemonių“, – ketvirtadienį Sveikatos apsaugos ministerijoje kalbėjo A. Dulkys, kartu pridurdamas, kad pagrindinis dėmesys šiuo metu yra skiriamas izoliacijai ir testavimui.

REKLAMA


„Orientacija, koncentracija į testavimo ir izoliavimo algoritmus, kad galėtume suvaldyti specialistus ne tik sveikatos apsaugos sistemoje, bet (…) lygiai tas pats gali atsitikti kitose srityse“, – pridūrė ministras.


Praėjusią parą Lietuvoje patvirtinti 7057 nauji COVID-19 užsikrėtimo atvejai, mirė 9 žmonės, iš jų 8 buvo nepaskiepyti arba paskiepyti tik iš dalies, rodo ketvirtadienį Statistikos departamento skelbiami duomenys. Trečiadienį bet kuria skiepo doze vakcinuoti 9180 žmonių.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 11 (2024)

    Savaitė - Nr.: 11 (2024)