S. Skvernelis nelinkęs vėl dalinti pinigus senjorams už skiepą: nebe tas etapas

S. Skvernelis nelinkęs vėl dalinti pinigus senjorams už skiepą: nebe tas etapas


Opozicinės Demokratų frakcijos „Vardan Lietuvos“ seniūnas Saulius Skvernelis skeptiškai įvertino svarstymus pratęsti 100 eurų išmokos mokėjimą nuo COVID-19 pasiskiepijusiems vyriausiems gyventojams.


„Aš manau, kad jis jau yra pavėluotas. Pradžioje reikėjo tą aprėptį didesnę daryti, bet buvo nuspręsta siauresnė aprėptis. Ji tikrai, manau, nedavė tų rezultatų. Aišku, kažkoks pagyvėjimas įvyko, bet žmonių reakcijos taip pat buvo nevienareikšmiškos. Tiesiog tai bandymas nupirkti“, – žurnalistams Seime sakė S. Skvernelis.


„Manyčiau, kad nebe tas etapas yra, kada tokiais būdais bandoma dar skatinti skiepijimą. Esminiai dalykai yra giluminiai: ar žmonės dar pasitiki kuo nors. Kol valdžia bruka tuos savo „ekspertus“, kurie dažnai šneka sausai ir prieštaringai, negu šnekėjo prieš metus. (...) Žmonėms abejonių ekspertais atsiranda pakankamai daug“, – akcentavo jis.


S. Skvernelis pabrėžia, kad dabartiniame etape skiepais abejojantiems gyventojams reikia autoritetų, kuriais jie gali pasitikėti, o ne sausų ekspertų raginimų vakcinuotis.

REKLAMA


„Kol tokių autoritetų mes nerandame atskiroms tikslinėms grupėms, tai pinigais aš nemanau, kad pavyks nupirkti ir kažkokį proveržį padaryti nemanau, kad pavyks“, – teigė politikas.


Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen sako, kad spalį priimtas sprendimas nuo COVID-19 pasiskiepijusiems vyresniems nei 75 metų asmenims skirti vienkartinę 100 eurų išmoką pasiteisino, ir tolesnis priemonės taikymas turi būti svarstomas.


Iki šiol vienkartinė 100 eurų išmoka už skiepą nuo COVID-19 buvo skiriama tik vyresniems nei 75 metų amžiaus žmonėms.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 17 (2024)

    Savaitė - Nr.: 17 (2024)