Įvertino sunkiosios technikos garsus Baltarusijos pasienyje: tai yra tiesioginis grasinimas

Įvertino sunkiosios technikos garsus Baltarusijos pasienyje: tai yra tiesioginis grasinimas


Vidaus reikalų viceministras Kęstutis Lančinskas teigia, kad pranešimai apie Baltarusijoje didinamas karines pajėgas ir girdimi sunkiosios technikos garsai Baltarusijos teritorijoje yra grasinimas Lietuvai. Vis dėlto, anot viceministro, Lietuva yra pasiruošusi, todėl bijoti nėra ko.


„Tai yra tiesioginis grasinimas ir šantažas. Baltarusija pati sukėlė šitą situaciją, jeigu ne Baltarusijos tarnybų ir valstybinių įmonių veiksmai, mes tokios situacijos tikrai nebūtumėme turėję. Jie šitą situaciją sukėlė, o dabar jiems ją labai sunku kontroliuoti.


Norėdami nusimesti nuo savęs kaltę, parodyti, kad jie yra gražūs, balti ir pūkuoti, jie kuria įvairiausias istorijas ir situacijas“, – ketvirtadienį „Žinių radijui“ sakė K. Lančinskas.


Visgi, kaip teigia viceministras, girdimi sunkvežimiai su galimai neteisėtais migrantais neturėtų kelti baimės.


„Mes esame ramūs, pasiruošę, mes nieko neslepiame, giname savo valstybę, ginamės patys, tiek Lietuvos, tiek išorinę ES sieną. Mes turime palaikymą iš ES, NATO valstybių, dirbame savo darbą ir tiek“, – kalbėjo K. Lančinskas.

REKLAMA


Trečiadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) vadas generolas Rustamas Liubajevas pranešė, jog pasieniečiai dažnai girdi sunkiosios technikos garsus Baltarusijos pasienyje.


Anot VSAT vado, sunkvežimiais galimai gabenami į Lietuvos teritoriją Baltarusijos neteisėti migrantai. Visgi, R. Liubajevas patikino, nors migrantų srautai didėja, tačiau situacija yra kontroliuojama.


Jei situacija blogėtų, būtų svarstoma galimybė visiškai uždaryti siena su Baltarusija


K. Lančinskas teigia, kad migrantų krizei toliau aštrėjant, būtų svarstoma galimybė visiškai uždaryti sieną su Baltarusija.


„Nepaprastosios padėties įvedimas mums suteikia tokią galimybę. Jeigu situacija eskaluotųsi ir ji prie sienos blogėtų – tai faktas, kad tokia galimybė yra svarstoma ir tokiai galimybei yra ruošiamasi“, – „Žinių radijui“ ketvirtadienį sakė viceministras.


Visgi, akcentavo K. Lančinskas, tikimasi, kad nepaisant augančios įtampos Lietuvos – Baltarusijos pasienyje tokių priemonių imtis neprireiks.

REKLAMA


„Aš tikiuosi, kad tokių priemonių imtis nereikės“, – pridūrė jis.


Apie tai, kad Lenkijos valdžia svarsto galimybę uždaryti sieną su Baltarusija, trečiadienį užsiminė Lenkijos vyriausybės atstovas Piotras Muelleris.


Nuo lapkričio 10 dienos vidurnakčio Lietuvos pasienio ruože su Baltarusija, 5 kilometrus nuo jo bei neteisėtų migrantų apgyvendinimo objektuose buvo įvesta nepaprastoji padėtis.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 16 (2024)

    Savaitė - Nr.: 16 (2024)