Pradedamas pasiruošimas 2020 m. šaukimui į nuolatinę privalomąją pradinę karo tarnybą

Pradedamas pasiruošimas 2020 m. šaukimui į nuolatinę privalomąją pradinę karo tarnybą


Pradedamas pasirengimas šaukimui į nuolatinę privalomąją pradinę karo tarnybą 2020 metais.


2020 m. atlikti nuolatinę privalomąją pradinę karo tarnybą bus pašaukta per 3800 jaunuolių. Dar 210 aukštųjų mokyklų studentų šią tarnybą galės atlikti dalyvaudami Jaunesniųjų karininkų vadų mokymuose.


2020 m. šaukiamųjų sąrašai bus sudaromi sausio 9 dieną, o pirmųjų šauktinių tarnybos pradžia planuojama kovo viduryje Lietuvos didžiojo kunigaikščio Vytenio bendrosios paramos logistikos batalione.


„2019 m. patirtis parodė, kad noras atlikti nuolatinę privalomąją pradinę karo tarnybą ir taip prisidėti prie šalies saugumo didinimo, jaunuolius skatina tarnybą rinktis savo noru. Tikimės, kad ir kitais metais tarnybą besirenkančių savo noru jaunuolių skaičius nemažės", - sako Lietuvos kariuomenės Karo prievolės ir komplektavimo tarnybos viršininkas Arūnas Balčiūnas.


Pagal priimtą Seimo sprendimą, nuo 2015 m. kiekvienais metais į nuolatinę privalomąją pradinę karo tarnybą pašaukiami nuo 3 000 iki 4 000 karo prievolininkų.

REKLAMA


Karo prievolės ir komplektavimo tarnyba jau dabar kviečia visus norinčius atvykti į regioninius karo prievolės ir komplektavimo tarnybos skyrius ir užsirašyti atlikti privalomąją pradinę karo tarnybą 2020 m. savo noru.


Savo noru tarnybą atlikti pageidaujantys jaunuoliai galės pasirinkti norimą tarnybos vietą, tarnybos pradžios datą ir gauti 30 proc. didesnes išmokas, t. y. tarnybos metu galės gauti daugiau kaip 1250 eurų išmoką, o atlikus tarnybą, dar apie 1750 eurų.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 11 (2024)

    Savaitė - Nr.: 11 (2024)