Lietuvos karo akademijos kariūnų gretas papildė didžiausias nuo 2003 m. jaunuolių skaičius

Lietuvos karo akademijos kariūnų gretas papildė didžiausias nuo 2003 m. jaunuolių skaičius


Nepaisant mažėjančio abiturientų skaičiaus Lietuvoje, Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijos (LKA) viršininkas plk. Juozas Kačergius ir visa LKA bendruomenė džiaugiasi sulaukę didžiausio įstojusiųjų skaičiaus per pastaruosius 16 metų. Šiais metais įstojo 77 jaunuoliai, tarp jų – 16 merginų. Lyginant su praėjusiais metais, šis rodiklis išaugo daugiau nei 40 proc. Tai motyvuoti jaunuoliai, kurie pasirinko nelengvą, bet prasmingą karininko kelią ir studijas Karo akademijoje.


Studijos LKA pirmakursiams prasideda anksčiau nei kituose universitetuose. Visi jie pirmiausia išvyko į Didžiojo Lietuvos etmono Jonušo Radvilos mokomąjį pulką Rukloje (Jonavos r.) išeiti Bazinį kariūno kursą. Sėkmingai baigę šį kursą ir įgiję individualaus rengimo pagrindus, jaunuoliai rugsėjį prisieks Lietuvos Respublikai, o LKA studijas baigusiems absolventams po trijų su puse metų bus suteiktas pirmasis karininko – leitenanto – laipsnis ir įteikti aukštojo mokslo diplomai.


Kariūnai LKA mokysis pagal tris universitetinių studijų programas:


Tarptautinių santykių – 27 pirmakursiai,


Gynybos technologijų vadybos – 21 pirmakursis,


Nacionalinio saugumo ir gynybos – 29 pirmakursiai.


Studijų metu kariūnai dalyvaus studentų mainuose ir turės galimybę studijuoti prestižiniuose JAV ir Europos universitetuose, o LKA jiems dėstys aukštos kvalifikacijos mokslo laipsnius turintys Lietuvos ir užsienio dėstytojai ir lektoriai, pasaulyje pripažinti ES ir NATO ekspertai, ambasadoriai, diplomatai.


Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademija yra vienintelė aukštoji mokykla šalyje, kurioje rengiami karininkai Lietuvos kariuomenei. Karininkų rengimui keliami aukšti reikalavimai lemia, kad studijų programos nuolat stebimos ir atnaujinamos. Siekiant gerinti jų kokybę, Lietuvos karo akademijoje nuolat tobulinamas visas studijų procesas. Viena svarbiausių strateginių krypčių ir yra aukščiausio lygio į kariūną ir studentą orientuotos universitetinės ir karybos studijos.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)



Daugiau >>