Seimas svarstys siūlymą įteisinti naują šventinę dieną – Vėlines

Seimas svarstys siūlymą įteisinti naują šventinę dieną – Vėlines


Seimas antradienį ketina svarstyti siūlymą įteisinti dar vieną šventę – Mirusiųjų atminimo (Vėlines), kuri švenčiama lapkričio 2-ąją.


Parlamentarų darbotvarkėje - Darbo kodekso pataisa, kurią priėmus įmonėse, įstaigose ir organizacijose būtų nedirbama ne tik kiekvienų metų lapkričio 1-ąją (Visų Šventųjų dieną), bet ir lapkričio 2-ąją – Mirusiųjų atminimo (Vėlinių) dieną.


Antradienį Seimo Socialinių reikalų ir darbo komiteto pirmininkė Rimantė Šalaševičiūtė ketina pateikti ir Atmintinų dienų įstatymo pataisą, siūlančią lapkričio 2-ąją – Mirusiųjų atminimo (Vėlinių) dieną - išbraukti iš atmintinų dienų sąrašo. Įregistruoti tokį siūlymą paskatino tai, kad Socialinių reikalų ir darbo komitetas jau yra pritaręs Darbo kodekso pataisai, kuria siūloma, kad Vėlinių diena būtų pripažinta šventine diena.


„Jeigu lapkričio 2 d. būtų nedarbo diena, būtų išlaikyta tradicija pagerbti mirusius“, - sako Seimo Socialinių reikalų ir darbo komiteto pirmininkė R.Šalaševičiūtė.

REKLAMA


Ji siūlo, kad kodekso pataisa įsigaliotų nuo 2020 m. sausio 1 d. Beje, 2019 m. lapkričio 2 d. yra šeštadienis.


Dėl Darbo kodekso pataisų galutinai turės apsispręsti Seimas.


2016 m. lapkričio 2 d. Darbo kodekso papildymo projektą įregistravę Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškųjų šeimų sąjungos (LLRA-KŠS) frakcijos nariai šventinių dienų sąrašą pasiūlė papildyti Vėlinėmis.


2018 m. spalio 16 d. Seimas pradėjo svarstyti šį siūlymą. Už tokį Darbo kodekso papildymo projektą po pateikimo balsavo 64 Seimo nariai, prieš buvo 3, susilaikė 29 parlamentarai.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)