Garbė paskelbti Lietuvos „eurovizinius“ balus suteikta A.Mamontovui

Garbė paskelbti Lietuvos „eurovizinius“ balus suteikta A.Mamontovui


Garbė paskelbti pasauliui Lietuvos „eurovizinius“ balus šiemet atiteko Andriui Mamontovui. Gegužės 18-osios vakarą, pasibaigus „Eurovizijos“ finalo dalyvių pasirodymams, jį pamatys apie 200 milijonų žiūrovų visame pasaulyje.


Muzikanto, visuomenės veikėjo A.Mamontovo vardas ryškiai įrašytas į Lietuvos „eurovizinę“ istoriją: 2006-aisiais jo suburta Lietuvos muzikos žvaigždžių komanda „LT United“ su daina „We Are The Winners“ užėmė šeštąją vietą „Eurovizijoje“. Tai - iki šiol geriausias Lietuvos pasiekimas didžiausiame pasaulyje dainų konkurse.


„Neslėpsiu - paskelbti balus eteryje yra mano slapta ir iki šiol neįgyvendinta svajonė. Angliškai tai vadinama „guilty pleasure“ - kažkas, apie ką gal kiek nejauku prasitarti, bet iš tikrųjų labai patinka“, - atskleidė A.Mamontovas.


Dainininko laukia ir dar viena pareiga: jis bus šių metų Lietuvos „eurovizinės“ komisijos narys. Komisija kiekvienoje šalyje sudaroma iš muzikos profesionalų - atlikėjų, prodiuserių, kompozitorių, tekstų autorių, muzikos apžvalgininkų ir komentatorių. Komisijos skiriami balai sudaro 50 procentų kiekvienos šalies balsavimo rezultatų, kitus 50 procentų nulemia telefonu balsuojantys žiūrovai.


64-ąjį kartą rengiama „Eurovizija“ dainų konkursas vyks gegužės 14, 16 ir 18 dienomis Tel Avive. Lietuvos atstovas Jurijus Veklenko pasirodys antrajame pusfinalyje, kuris įvyks gegužės 16 dieną.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)





Daugiau >>