„Swedbank“ galimybę pasitraukti iš Baltijos šalių vadina spekuliacija

„Swedbank“ galimybę pasitraukti iš Baltijos šalių vadina spekuliacija


Prielaidos, kad dėl pinigų plovimo skandalo „Swedbank“ gali pasitraukti iš Baltijos šalių, yra spekuliacija, sako „Swedbank“ Estijos filialo generalinis direktorius Robertas Kittas.


„Swedbank“ visada kalbėjo, kad turi keturias rinkas - Švediją, Estiją, Latviją ir Lietuvą. Kiek man žinoma, jokių planų tai keisti nėra“, - estų laikraščiui „Postimees“ sakė R.Kittas.


„Financial Times“ anksčiau rašė, kad Baltijos šalių pareigūnai baiminasi, jog švedų bankai gali išeiti iš šalių rinkų. Paklaustas, ar yra pagrindo tokiam nerimui, R.Kittas ramino: „Tai yra labai rimtas klausimas. Visada yra rizika, bet mes vis tiek liksime“.


R.Kittas pripažino, kad „Swedbank“ anksčiau buvo atliktas tyrimas dėl pinigų plovimo prevencijos, tačiau jis tikino negalintis komentuoti, ar tyrimo rezultatai buvo perduoti Finansų inspekcijai.


Tačiau paprašytas pakomentuoti kilusias kalbas apie banko išėjimą iš Baltijos šalių, R. Kittas griežtai paneigė tokius gandus.


„Tai yra gryna spekuliacija. Aš negaliu komentuoti panašaus pobūdžio spekuliacijų“, - sakė „Swedbank“ Estijos filialo vadovas.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)