Kauno ligoninė atšventė 65 metų jubiliejų

Kauno ligoninė atšventė 65 metų jubiliejų


Šiemet Respublikinei Kauno ligoninei sukako 65 metai. Būtent šis garbingas jubiliejus, menantis įsimintiną šios ligoninės gyvavimo istoriją buvo atšvęstas ketvirtadienio vakarą Kauno Žalgirio arenos amfiteatre. Šventės pavadinimas "Užaugome kartu su Lietuva" tapo ir pagrindine jos idėja – renginio metu, kartu su atlikėja Kotryna Juodzevičiūte buvo keliaujama laiku, nuo pat 1952 metų, kuomet Aukštuosiuose Šančiuose užgimė tuomet dar labai nedidelė ligoninė ir žengė pirmuosius savo žingsnius iki šių dienų.


Kartu su įspūdinga muzikine kelione laiku, vedėju tapęs Kauno dramos teatro direktorius Egidijus Stancikas, pagerbimo ceremonijoje išdalino „Metų gydytojo“, „Metų slaugytojo“, „Metų darbuotojo“ ir „Metų vadovo“ apdovanojimus.


Norinčiųjų pasveikinti garbaus jubiliejaus proga susirinko per šešis šimtus – tokio skaičiaus nesitikėjo net patys organizatoriai. Specialiai tik šiam vakarui buvo surinktos įvairiausiuose archyvuose išsimėčiusios šešių dešimtmečių ligoninės istoriją menančios nuotraukos, kurios buvo rodomos renginio metu, o didžioji dalis jų nugulė į specialiai šiai progai sukurtą Respublikinės Kauno ligoninės metraštį.

REKLAMA


„Noriu labai pasidžiaugti šiuo renginiu. Jautrus ir emocingas vakaras, kuriame žmonės dalijosi savo emocijomis ir džiaugėsi didinga ligoninės istorija. Džiugu yra ir tai, kad šio renginio metu buvo gauta nemažai dovanų, kurios atiteks būtent mūsų pacientams. Šiandien minime 65-erių metų jubiliejų, todėl labai tikiuosi, kad gražius jubiliejus minėsime dar ne vieną dešimtį metų, o su kiekvienu jų tobulėsime žymiai sparčiau. Ir galbūt greičiau nei dar po 65 metų mūsų ligoninė taps išmani“, - renginiu džiaugiasi Respublikinės Kauno ligoninės generalinis direktorius docentas dr. Linas Vitkus.


Respublikinė Kauno ligoninė – daugiaprofilinė gydymo įstaiga, teikianti diagnostikos, gydymo, reabilitacijos bei slaugos paslaugas. Įstaigoje dirba aukštos kvalifikacijos gydytojai bei slaugos specialistai.mLigoninėje diagnozuojamos ir gydomos vidaus organų, chirurginės, ginekologinės, nervų sistemos, ausų, nosies, gerklės ligos, kojų venų ir kitų kraujagyslių ligos, suaugusiųjų psichikos sutrikimai. Respublikinės Kauno ligoninės konsultacijų poliklinikoje teikiamos kokybiškos antro lygio ambulatorinės sveikatos priežiūros paslaugos.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 18 (2024)

    Savaitė - Nr.: 18 (2024)