Legendinė ABBA grįžta: 40 metų kurtas revoliucinis koncertas ir visiškai naujas studijinis

Legendinė ABBA grįžta: 40 metų kurtas revoliucinis koncertas ir visiškai naujas studijinis


Viena sėkmingiausių visų laikų popgrupių ABBA paskelbė, kad pirmą kartą per 40 metų sugrįžta su nauju revoliuciniu koncertu, kuriame dalyvaus Agnetha, Björn, Benny ir Anni -Frid. Nuo 2022 m. gegužės 27 d. specialiai tam skirtoje arenoje Londone grupė ABBA pristatys visiškai naują albumą - jie koncertuos skaitmeniniu būdu kartu su gyva 10 narių grupe.


Skaitmeninės „ABBA“ grupės narių versijos buvo sukurtos po kelių mėnesių judesio fiksavimo metodu rinktų duomenų iš įvairių pasirodymų, kuriuose dalyvavo keturi grupės nariai ir 850 žmonių komanda iš George Light įkurtos bendrovės „Industrial Light & Magic“ – tai yra pirmas įmonės bandymas daryti tokio masto koncertą.


Praėjus 40 metų nuo paskutinio studijinio albumo „The Visitors“, ABBA ne tik įrašė dvi naujas dainas „I Still Have Faith In You“ ir „Don't Shut Me Down“, kurios abi bus įtrauktos į koncertą, bet ir sukūrė visiškai naują albumą. Įrašytas Benny studijoje „Riksmixningsverket“ Stokholme, „Voyage“ bus išleistas visame pasaulyje lapkričio 5 d. per „Universal Music Group“.

REKLAMA


„Jau seniai kartu nemuzikavome. Tiesą sakant, beveik 40 metų. 1982 metų pavasarį padarėme pertrauką ir dabar nusprendėme, kad laikas ją baigti. Žmonės sako, kad kvaila laukti daugiau nei 40 metų tarp albumų, todėl įrašėme „The Visitors“ tęsinį. Tiesą pasakius, pagrindinis įkvėpimas vėl įrašinėti kilo iš mūsų įsitraukimo kuriant keisčiausią ir įspūdingiausią koncertą, apie kokį tik galite svajoti. Kitą pavasarį galėsime atsisėsti salėje ir žiūrėti, kaip mūsų skaitmeniniai „mes“ atliksime savo dainas specialioje arenoje pastatytoje Londone. Keista ir nuostabu!“, – dalinosi grupės nariai.


Pirmasis „ABBA Voyage“ pasirodymas bus parodytas 2022 m. gegužės 27 d. „ABBA“ arenoje, moderniausioje 3000 vietų arenoje, esančioje Karalienės Elžbietos olimpiniame parke Londone. Registracija išankstiniam bilietų pirkimui atidaroma šį vakarą 20:00 abbavoyage.com, o bilietai parduodami nuo rugsėjo 7 d., antradienio.

REKLAMA


Prie „ABBA Voyage“ koncerto įgyvendinimo prisidėjo: prodiuserė Svana Gisla (David Bowie Blackstar/Lazarus, Beyoncé ir Jay Z HBO, Springsteen and I), prodiuseris Ludvig Andersson (And then We Danced, Yung Lean - „In My Head“, Mamma Mia! Here We Go Again), režisierė Baillie Walsh (Flashbacks of a Fool, Being James Bond, Springsteen and I), vienas iš prodiuserių Johan Renck (Spaceman, David Bowie Blackstar/Lazarus, Černobylis) ir choreografas Wayne McGregor CBE (Karališkasis baletas, kompanija Wayne McGregor, Paryžiaus operos baletas).


Svana Gisla, prodiuserė ir Ludvig Andersson, prodiuseris:


„ABBA magija ir visos šios nuostabios komandos pastangos šiandien pasiekia ilgai lauktą etapą. Galimybė pagaliau pasidalinti šiuo darbu su pasauliu yra mūsų pasididžiavimo akimirka ir nekantraujame pamatyti jus mūsų arenoje Rytų Londone, kuria mes taip džiaugiamės.“


Baillie Walsh, režisierė:


"Mačiau, kaip ABBA laimėjo Eurovizijos dainų konkursą 1974 m., ir niekada neįsivaizdavau, kad po 47 metų būsiu su jais šioje nepaprastoje kelionėje. Kartais gyvenimas yra keistas ir nuostabus."


Wayne'as McGregoras, choreografas:


„Įsivaizduokite, augau aštuntajame dešimtmetyje Šiaurės Anglijoje ir mokiausi šokti pramoginius, lotyniškus ir disko šokius pagal neįtikėtinas ABBA dainas. Man buvo 8 metai ir buvau visiškoje ekstazėje. Persikelkime į 2020 metus - būdamas Švedijoje, šokau su ABBA realiame gyvenime! Man buvo beveik 50 metų ir vėl buvau visiškoje ekstazėje. Tai yra ABBA magija.“



Su drąsių bendraminčių komanda išgyvenome daugybę kūrybingų ir džiaugsmingų nuotykių, kad neįmanoma taptų įmanoma koncerte ABBA Voyage: technologijų burtai, pažangiausias panardinimas į meninę išraišką, bei kitos pramogų pasaulio naujovės. Ir vis dėlto, savo besigraudinančiose širdyje mes tiesiog turime naujas dainas, naujus judesius, klasika tapusias dainas, klasikinius judesius: ABBA yra ŠOKIS ir visada bus. Iki pasimatymo šokių aikštelėje.“


Seras Lucianas Grainge'as, „Universal Music Group“ prezidentas ir generalinis direktorius:


„Nuo pat savo karjeros pradžios turėjau privilegiją tiesiogiai su jais dirbti daugelį metų, man buvo be galo malonu būti apsuptam ABBA ir jų muzikos. Jų beribis kūrybiškumas ir nesenstančios melodijos verčia mus norėti bendradarbiauti su jais viskame, ką jie daro, nes žinome, kad tai bus tiesiog puiku.“







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)