Paskelbtas brangiausių pasaulio miestų reitingas

Paskelbtas brangiausių pasaulio miestų reitingas


Šių metų brangiausių pasaulyje miestų reitingo viršuje prie Honkongo prisijungė Paryžius ir Ciurichas, o anksčiau pirmavę Singapūras ir Osaka užleido savo pozicijas, rodo „The Economist Intelligence Unit“ (EIU) paskelbti duomenys.


EIU 2020 m. pragyvenimo išlaidų ataskaitoje teigiama, kad labiausiai per metus gyvenimas pabrango Teherane, kuris dėl JAV sankcijų Iranui šoktelėjo per 27 pozicijas.


Tiesa, finansinių tyrimų grupė pažymėjo, kad itin daug įtakos pragyvenimo kainai miestuose turėjo dėl koronaviruso pandemijos nukritęs JAV dolerio kursas.


Pirmąją brangiausių pasaulio miestų reitingo vietą kartu užima Paryžius, Ciurichas ir Honkongas, po jų rikiuojasi Singapūras ir Osaka, kuri penktąją vietą dalijasi su Tel Avivu.


„Paryžiaus ir Ciuricho pakilimą paskatino euro ir Šveicarijos franko kurso augimas dolerio atžvilgiu ir sąlyginis kainų mažėjimas dviejuose Azijos miestuose, kurie anksčiau buvo viršuje“, – tvirtina EIU.


Tuo metu Niujorkas nukrito į septintąją vietą, kurią dalijasi su Ženeva, o Los Andželas – į devintąją, kurioje jis atsidūrė kartu su Kopenhaga.


„Koronaviruso pandemija paveikė apsipirkimo įpročius visame pasaulyje, o dėl to būtinųjų prekių kainos išliko stabilios, palyginti su tomis prekėmis, kurios laikomos nebūtinomis. Tiesa, vienintelė prekių kategorija, kurios kainos krito, yra drabužiai, nes daugelis žmonių atidėjo rūbų spintos pokyčius vėlesniam laikui“, – teigia EIU analitikai.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 11 (2024)

    Savaitė - Nr.: 11 (2024)