Ką apie mus kalba drabužinė? Ne tik garderobo, bet ir savęs pažinimo vieta

Ką apie mus kalba drabužinė? Ne tik garderobo, bet ir savęs pažinimo vieta


Drabužinė – vieta, kuriai kasdien skiriame bent dalį savo laiko. Drabužių spintose šiandien jau įprasta laikyti ne tik drabužius, batus ar patalinę, bet ir įvairius aksesuarus bei papuošalus. Tačiau drabužinė toli gražu ne tik madingiausio sezono garderobo laikymo vieta, tai – mūsų identiteto, saviraiškos atspindys, į kurį šiandien atsižvelgia bei sumaniai mūsų poreikius atitinkančius sprendimus kuria šiuolaikiniai spintų gamintojai.


Identiteto atspindys


Vilkėdami drabužius mes išreiškiame tai, kas esame ir kuo norime būti – drabužinė puikiai nusako jos savininko užsiėmimą, kilmę, asmenybę, požiūrį, skonį, atspindi vyraujančią nuotaiką ir troškimus. Psichologai jau seniai sutaria, jog kiekviena stiliaus detalė, nugulanti į mūsų drabužines – nuo spalvų iki prekių ženklų – atskleidžia, kokias vertybes savo apranga norime parodyti aplinkiniams.


Atsidarius savo drabužinę ir tikslingai atkreipus dėmesį į tam tikras detales, pavyzdžiui, ar jūsų spintoje daug tokių pačių drabužių, ar trūksta spalvų, o gal mėgstate kaupti nė karto nedėvėtus drabužius, galima sužinoti įdomių dalykų apie savo asmenybę. Psichologai pastebi, jog ekstravertai, kuriems patinka aplinkinių dėmesys, dažniausiai mėgsta ryškias spalvas, tuo tarpu intravertai dažniau renkasi neutralias. Didelis kiekis vienodų drabužių dažnai kalba apie sunkiai priimamus pokyčius, o vien garsių prekių ženklų demonstravimas garderobe dažnai rodo, jog savo savivertę matuojame pagal kitus, lygindamiesi daiktais.

REKLAMA


Mūsų stiliuje atsispindi įvairūs gyvenimo pokyčiai, pavyzdžiui, dažnai žmonės dėl sunkių išgyvenimų atsisako ryškių spalvų, stiliaus pokyčius gali nulemti ir kintančios darbinės, asmeninių santykių aplinkybės. Psichologai teigia, jog įvairūs lūžiai gyvenime pirmiausia atsispindi išorėje, nes bandant tvarkytis su savo vidumi pirmiausia susitvarkome išorę.


Vitrina madingiausiam sezono garderobui


Atsižvelgdami į mūsų gyvenimo įpročius bei norą per stilių išreikšti save, šiandien drabužinių gamintojai kuria ne tik specialias daiktams laikyti skirtas erdves, kurios palengvina daiktų paiešką ir laikymą, bet ir atveria drabužinės turinį. Stiklas – šiandienos drabužių spintų mados tendencija, kuria seka toli gražu ne tik pedantiški tvarkos mylėtojai.


Pasak spintų ir pertvarų su stumdomomis durimis gamintojo „Vesida“ projektų vadovo Tomo Šulžickio, naujausiose mados tendencijas diktuojančiose itališko dizaino spintose šiandien dominuoja stiklas, kuris drabužinę paverčia virtina, madingiausiems sezono garderobams demonstruoti. Stiklas dominuoja ne tik spintų fasaduose, bet ir jų detalėse.

REKLAMA


„Šiandien naudojamos technologijos stiklinėse spintose leidžia visiškai paslėpti vyrius, todėl spintos ne tik nepraranda savo funkcionalumo, lengvai atsidaro ir švelniai užsidaro, tačiau ir leidžia mėgautis išskirtine estetika, naudoti stiklą kaip interjero elementą. Matiniai grūdinto stiklo stalčių fasadai šiandien itin populiarus sprendimas – tai sukuria švarių linijų pojūtį ir sudaro galimybę demonstruoti savo turimus papuošalus, kaklaraiščius, laikrodžius ir kitus aksesuarus. Tokiu būdu spintų gamintojai drabužinių savininkams leidžia pristatyti savo asmenybę per savitą stilių ir demonstruojamus pasirinkimus“.


Natūralu, kad drabužinė dažnai yra ta zona, kurioje, nepaisant jos dydžio, beveik visada trūksta vietos daiktams susidėti, o palaikyti tvarką ne visuomet lengva. Tam, pasak T. Šulžickio, spintose šiandien naudojami specialūs įdėklai.


„Šios spintos detalės ne tik suteikia išskirtinio dizaino drabužinės zonai, bet užtikrina, kad viskam yra vieta ir viskas yra savo vietose, todėl spinta atrodo tvarkingai ir galima jaustis ramiai. Dėl šios priežasties stiklą spintų fasadams renkasi ne tik tie klientai, kurie ypatingai mėgsta tvarką – specialūs šiuolaikiniai sprendimai leidžia daiktams atsidurti savo vietose ir be baimės demonstruoti savo garderobą. Grūdintą stiklą lengva prižiūrėti – priešingai nei dažytos plokštės paviršiai, jis nesibraižo, priežiūrai pakanka turėti langų valymo priemonę bei šluostę, kuri nepalieka žymių“.



Stiklas – prabangai ir rafinuotumui


Interjero dizainerio A. Akstino teigimu, stikliniai spintų fasadai interjerui suteikia išskirtinio dizaino įspūdį, rafinuotos prabangos jausmą: „Stiklas spintų dizainui suteikia tam tikro gylio, prabangos ir rafinuotumo. Taip pat stiklas, kaip veidrodis, turi atspindėjimo efektą, todėl interjeras atrodo erdvesnis“.


Pasak šiandienos drabužinių mados tendencijose dominuoja varstomos spintų durys, puikiai tinkančios didesnėms namų erdvėms: „Varstomos spintos tarsi šviežia atgaiva tiems, kuriems jau pabodo stumdomos, be to, būtent varstomas duris iš vizualinės pusės suprojektuoti galima charakteringiau. Varstomos spintos šiuo metu ypač dominuoja interjeruose ir greitu metu turėtų atsidurti dažniausiai naudojamų spintų mechanizmų sąraše“, – įsitikinęs A. Akstinas.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 16 (2024)

    Savaitė - Nr.: 16 (2024)