Zodiako ženklai, geriausiai valdantys savo finansus

Zodiako ženklai, geriausiai valdantys savo finansus


Manoma, kad žmonių charakteris ir elgsena gali priklausyti ir nuo jų gimimo datos. Zodiako ženklas, anot astrologų, lemia ne tik charakterio savybes, tačiau gali turėti įtakos ir žmogaus gebėjimui valdyti savo finansus. Pavyzdžiui, šiemet „The UK Domain“ išanalizavo 250 turtingiausių pasaulio žmonių profilius ir nustatė, kad daugiausia milijardierių yra gimę po Svarstyklių ženklu.


Norėdamas išsiaiškinti, kokie mokėjimo įpročiai būdingi skirtingiems Zodiako ženklams Baltijos šalyse, vartojimo paskolų banko „TF Bank“ Analitikos skyrius atliko tyrimą, kuriame analizavo beveik 30 tūkst. savo klientų profilių. Buvo tiriama tikimybė, kad klientas vėluos atlikti vieną ar daugiau mokėjimų paskolos sutarties laikotarpiu.


„Siekiant ištirti klientų įmokos pradelsimo statistinę tikimybę paskolos sutarties laikotarpiu, išryškėjo kitos įdomios tendencijos tarp žmonių, gimusių po tuo pačiu Zodiako ženklu, – teigia „TF Bank“ rinkodaros vadovė Lietuvoje Greta Montvilienė. – Tad šis tyrimas – tai smagus statistinis eksperimentas. Zodiako ženklų kaip analizės kriterijaus vertindami potencialų klientų mokumą nenaudojame. Kredito taisyklės sudarytos iš daugybės kriterijų, kurie yra daug tikslesni negu horoskopo ženklai.“

REKLAMA


Atsakingiausios – moterys, gimusios po Svarstyklių ženklu


Atlikto tyrimo rezultatai rodo, kad atsakingiausi klientai yra moterys, gimusios po Svarstyklių ženklu. Remiantis visų Zodiako ženklų mokėjimo istorija paaiškėjo, kad tikimybė, jog po šiuo ženklu gimusios moterys gali vėluoti atlikti įmoką, yra vos didesnė nei 1 proc.


„Tendencija, kad moterys atsakingiau moka įmokas už paslaugas, pastebima visame pasaulyje. Moterys yra atsargesnės, jos labiau linkusios apsvarstyti ir įvertinti visas galimas rizikas. Svarstydamos imti paskolą, jos dar objektyviau įvertina savo finansines galimybes vėliau pinigus grąžinti, tad tokie rezultatai finansų sektoriuje nieko nestebina“, – sako G. Montvilienė.


Tarp vyrų pirmauja Mergelės. Tikimybė, kad jie pavėluos atlikti įmoką, yra lygi 2,4 proc. Skorpionai vyrai taip pat pasižymi finansine disciplina – 2,9 proc. tikimybė pavėluoti sumokėti įmokas.


Didžiausia rizika skolinti vyrams Žuvims


Analizė parodė, kad net tarp skirtingų Zodiako ženklų moterų galima pastebėti finansinės elgsenos skirtumų. Pirmoje vietoje (1 proc. tikimybė pavėluoti sumokėti) esančios Svarstyklių ženklo atstovės yra labiau išimtis nei taisyklė. Tikimybė, kad po Vandenio ar Mergelių ženklais gimusios moterys vėluos atlikti įmoką, yra tris kartus didesnė ir siekia 3 proc.

REKLAMA


Tyrimo rezultatai taip pat atskleidė, kad prasčiausiai mokėjimų grafiko laikosi vyrai, kurių Zodiako ženklas – Žuvys. Daugiau nei 6 proc. jų bent kartą per sutarties laikotarpį yra vėlavę atlikti mėnesinę įmoką. Nuo šio profilio nedaug atsilieka ir po Vėžio bei Jaučio ženklu gimę vyrai, iš kurių atitinkamai 5,8 proc. ir 5,9 proc. yra vėlavę atlikti mėnesio įmoką.


Vartotojai skolinasi atsakingiau


G. Montvilienės teigimu, pastebima, kad po visą pasaulį sukrėtusios COVID-19 pandemijos, kuri finansiškai paveikė daugybę žmonių, žmonės pradėjo dar racionaliau vertinti savo finansinę situaciją ir planuoti išlaidas: „Gyvenimui grįžus į normalias vėžes, vėl pradėta planuoti per karantiną atidėtus pirkinius ar remontus. Tai rodo stabilus vartojimo paskolų augimas, kuris jau grįžo į iki karantino buvusį lygį.“







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 15 (2024)

    Savaitė - Nr.: 15 (2024)