Vytauto Didžiojo universitetas pagerino savo pozicijas tarptautiniame reitinge

Vytauto Didžiojo universitetas pagerino savo pozicijas tarptautiniame reitinge


Naujausiame pasaulio universitetų reitinge „QS World University Rankings“ Vytauto Didžiojo universitetas (VDU) pagerino pozicijas keturiose kategorijose iš šešių ir buvo vienas iš trijų Baltijos šalių universitetų, kurie šiais metais kilo tarptautiniuose reitinguose. Pasaulio universitetų reitingas paskelbtas trečiadienį.


Geriausiai įvertintu VDU rodikliu ir toliau išlieka tarptautiškumas. Tarptautinių darbuotojų kategorijoje QS universitetui skyrė aukštą 492 vietą pasaulyje – net 91 vieta aukščiau nei pernai, skelbiama VDU pranešime. Ženklus kilimas užfiksuotas ir tarptautinių studentų kategorijoje – čia VDU pakilo per 111 pozicijų iki 560 vietos. VDU pavyko pagerinti vertinimus ir kitose srityse – tiek pagal darbdavių vertinimus apie universitetą baigusiųjų potencialą (darbdavių reputaciją), tiek pagal mokslininkų nuomonę apie tyrimų lygį (akademinę reputaciją). Abiejose kategorijose universitetui skirta 501+ vieta.


„Džiugu, kad tarptautiškumas išlieka universiteto stiprybe, kuriai ir toliau skiriame daug dėmesio, tačiau džiaugiamės, kad pasiteisino pastangos kryptingai kelti rezultatus ir kitose srityse. Malonu, kad reitingas atspindi ne tik mokslininkų pastangas vykdant aktualius tyrimus, bet ir puikius darbdavių vertinimus mūsų absolventų atžvilgiu. Didžiuojamės savo vis augančia gražia alumnų bendruomene, kuri palaiko ryšius su universitetu – ne tik pasidalina savo patirtimi su studentais, bet ir įsitraukia į bendrus projektus, įgyvendina bendrus mokslo projektus“, – pranešime cituojamas VDU rektorius prof. Juozas Augutis.

REKLAMA


„QS“ reitingą iš viso sudaro šeši vertinimo kriterijai: akademinė reputacija, darbdavių vertinimai, darbų citavimas, studentų skaičius bei darbuotojai ir studentai iš užsienio. Bendrame QS reitinge VDU išsaugojo tą pačią poziciją kaip ir praėjusiais metais – 801+.


Iš viso buvo įvertinta 1,6 tūkst. geriausių pasaulio universitetų.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)





Daugiau >>