Kaip geriausiai įvaldyti naują kalbą telefono programėlėmis?

Kaip geriausiai įvaldyti naują kalbą telefono programėlėmis?


Ilgus ir tamsius vakarus namie verta išnaudoti prasmingai – tam puikiai tinka naujų kalbų mokymasis. Nors ši veikla reikalauja laiko ir kantrybės, greičiau bei lengviau įvaldyti kitą kalbą gali padėti išmaniosios programėlės. Aplikacijos pritaikytos kiekvieno asmeniniam mokymosi stiliui: nuo skaitymo ir kalbėjimo iki žaidimų ar net dainų.


Mokymuisi dainomis – „Lirica“. Vietoje tradicinių kalbos mokymo metodų, programėlė naudoja populiarią muziką, kuri padeda įvaldyti naujas kalbas. Čia ne tik atrasite negirdėtų muzikos kūrinių, bet ir gilinsitės į kitas kultūras bei atlikėjus. Pasirinkę norimą kalbą klausykitės dainų, mokykitės žodžių reikšmių ir gramatikos taisyklių – galėsite įsivertinti savo pažangą atlikdami įvairias žinių tikrinimo užduotis. Aplikaciją galite išbandyti nemokamai, jeigu šis netradicinis metodas jums patiks ir toliau norėsite mokytis naujos kalbos klausydami dainų, turėsite įsigyti mokamą jos versiją.


Turintiems vizualinę atmintį – „Drops“. Aplikacija pasižymi unikaliu požiūriu į kalbų mokymąsi, kuris puikiai tinka besimokantiems vizualiai. Ji sukurta specialiai taip, kad padėtų ugdyti žodyną ir taisyklingą tarimą – tai daroma derinant paveikslėlius ir garso įrašus su mokymosi metodais pagrįstais žaidimais. Prieš pradėdami pamoką, galite pasirinkti jus dominančias kategorijas ir laiką, kurį esate pasirengę kasdien praleisti mokantis. Kaip ir žaidime, galite atrakinti pasiekimus ir prisijungti prie įvairių siūlomų iššūkių. Ši programėlė išsiskiria ir kategorijų pasirinkimų – galite mokytis žodžių ir frazių iš daugiau nei 90 temų. Aplikacija veikia nemokamai, tačiau yra galimybė įsigyti prenumeratą, kuri leidžia bet kada pasiekti norimas pamokas.

REKLAMA


Norintiems mokytis interaktyviai – „Babbel“. Trumpos 10-15 minučių pamokos leidžia mokytis užsienio kalbų itin paprastai namų sąlygomis. Jos pradedamos nuo pagrindinių dalykų, kaip pasisveikinimai ar prisistatymai, tačiau mokymasis čia itin įtraukiantis – jis papildytas paveikslėliais, galvosūkiais ir improvizuotais pokalbiais. Čia galite ne tik pamatyti, kaip nauji žodžiai vartojami įprastuose pokalbiuose, bet ir klausytis, kaip jie iš tiesų skamba. Kalbos atpažinimo technologija padeda išmokti taisyklingo tarimo, o peržiūros funkcija leidžia prisiminti jau išmoktus dalykus. Aplikacija turi ir nemokamą versiją, tačiau norint naudotis visomis jos galimybės ir klausytis gyvų pamokų, reikės įsigyti prenumeratą.

Taisyklingam tarimui – „Mondly“.
Ši programėlė taiko naujovišką požiūrį į kalbų mokymąsi – nuo pat pradžių pamokose daugiausia dėmesio skiriama frazėms, o ne atskiriems žodžiams. Pamokose gerinsite ne tik žodyną, bet ir gramatiką bei tarimą – programėlėje girdėsite profesionalų žodžių ar sakinių įgarsinimą. Čia veikiančios technologijos leidžia palaikyti gyvus pokalbius su dirbtinio intelekto robotais, kurie naudodami kalbos atpažinimo funkciją, įvertina jūsų įgūdžius. Aplikacijoje galėsite varžytis ir su kitais vartotojais – organizuojamos ne tik kasdienės pamokos, bet ir viktorinos bei iššūkiai. Aplikacija galima naudotis nemokamai, tačiau visą turinį atrakinsite įsigiję „Premium“ versiją.


Norintiems išmokti vietinio akcento – „Memrise“. Ši programėlė yra bene autentiškiausias būdas mokytis naujos kalbos ar patobulinti jau turimus įgūdžius. Čia rasite daugybę vaizdo įrašų su vietinių žmonių pokalbiais įvairiausiose situacijose – taip išmoksite reikalingiausias frazes ir suprasite žodžius, kuriuos taria žmonės su tikru akcentu. Aplikacijoje naudodami tarimo režimą galėsite įvertinti savo kalbėjimo įgūdžius. Programėlės įrankiai leidžia stebėti savo pažangą ir siekti naujų tikslų – tik pabaigę vieną pamoką, atrakinsite naują ir rinksite apdovanojimus. Aplikacija yra nemokama, tačiau visas mokymosi funkcijas atrakina mokama „Memrise Pro“ versija.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)