„TikTok“ – prastos teismo žinios dėl griežtų ribojimų taikymo

„TikTok“ – prastos teismo žinios dėl griežtų ribojimų taikymo


Europos Sąjungos (ES) teismas atmetė socialinio tinklo „TikTok“ siekį sustabdyti naujų griežtų bloko taisyklių, pagal kurias jis buvo pripažintas turinčiu kontroliuojančią padėtį rinkoje, taikymą, laukiant galutinio nuosprendžio dėl šios vaizdo įrašų dalijimosi platformos atitinkamam įstatymui mesto teisinio iššūkio.


Kitą mėnesį įsigaliosiantis svarbus ES Skaitmeninių rinkų aktas (SRA) priverstų didžiąsias technologijų bendroves imtis permainų, galinčių sukurti sąžiningesnę rinką. Pagal SRA kontroliuojančią padėtį rinkoje turinčiais subjektais pripažįstamos šešios bendrovės, kurioms gresia apribojimai – tai „Alphabet“, „Amazon“, „Apple“, „Meta“, „Microsoft“ ir vienintelė ne JAV įsikūrusi įmonė „ByteDance“.


„TikTok“ lapkritį metė teisinį iššūkį dėl priskyrimo šiems subjektams.


Ši „ByteDance“ priklausanti platforma pernai kreipėsi į Liuksemburge įsikūrusį Bendrąjį Teismą, prašydama sustabdyti prievolę laikytis SRA, kol vyks bylos nagrinėjimas.


„ByteDance“ nesugebėjo įrodyti skubos priimti laikinąją nutartį, kad būtų galima išvengti rimtos ir neatitaisomos žalos“, – sakoma teismo pranešime.

REKLAMA


Įmonė argumentavo, kad laikantis „ginčijamo sprendimo kyla pavojus, jog bus atskleista nevieša strateginė informacija, susijusi su „TikTok“ vartotojų profiliavimo praktika“.


„TikTok“ atstovas sakė, kad bendrovė „yra nusivylusi sprendimu“, tačiau pridūrė: „Tikimės, kad mūsų bylos medžiaga bus išnagrinėta skubos tvarka.“


Atstovas pranešime nurodė, kad „TikTok“ ruošiasi laikytis reikalavimų ir tai darys toliau.


SRA taip pat identifikavo 22 „pagrindines“ kompanijų platformas, įskaitant „Facebook“, „Instagram“ ir keletą „Alphabet“ produktų, tarp jų – „YouTube“.


„TikTok“ nėra vienintelė bendrovė, kuri dėl etikečių metė teisinį iššūkį ES.


„Meta“ taip pat ginčija jos susirašinėjimo programėlės „Messenger“ ir „Facebook Marketplace“ pripažinimą „pagrindinėmis paslaugų platformomis“.


„TikTok“ ir „Meta“ šią savaitę taip pat pareiškė, kad imsis teisinių veiksmų prieš ES dėl mokesčio, kurį didžiausios pasaulio technologijų bendrovės turi mokėti pagal turinio moderavimo įstatymą.


AFP inf.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 17 (2024)

    Savaitė - Nr.: 17 (2024)