Kinijos medikas, vienas pirmųjų perspėjęs dėl koronaviruso plitimo, po mirties tapo tėvu

Kinijos medikas, vienas pirmųjų perspėjęs dėl koronaviruso plitimo, po mirties tapo tėvu


Kinijos gydytojas Li Wenliangas, kuris vienas pirmųjų perspėjo dėl naujojo koronaviruso plitimo, praėjus keturiems mėnesiams po mirties tapo tėvu – jo žmona pagimdė berniuką.


Pasak kinų žiniasklaidos, kūdikis pasaulio šviesą išvydo penktadienį centriniame Uhano mieste. Motina ir vaikas jaučiasi gerai.


Gydytojo žmona socialiniuose tinkluose savo vyrui rašė: „Ar tu tai matei iš rojaus? Šiandien gimė paskutinioji tavo dovana man – ir aš neabejotinai ją labai mylėsiu“.


34 metų oftalmologo mirtis nuo Covid-19 sulaukė didelio atgarsio. Li Wenliango likimas daugeliui kinų simbolizuoja lėtos žinybų reakcijos į ligos proveržį padarinius.


Jau gruodžio 30 dieną medikas diskusijoje su kolegomis ir studentais įspėjo dėl mįslingo viruso ir manė, kad grįžta SARS, kurs prieš 17 metų sukėlė pandemiją, per kurią užsikrėtė 8 000 žmonių ir 774 mirė.


Policija tada jį ir kitus diskusijos dalyvius išsikvietė ir apkaltino skleidžiant „gandus“. Jie turėjo pasirašyti, kad apie viruso proveržį nekalbės. Po kelių dienų gydytojas pats užsikrėtė nuo pacientės ir vėliau mirė.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 16 (2024)

    Savaitė - Nr.: 16 (2024)