PSO siunčia į Kiniją ekspertus, kurie aiškinsis koronaviruso kilmę

PSO siunčia į Kiniją ekspertus, kurie aiškinsis koronaviruso kilmę


Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) kitą savaitę į Kiniją nusiųs ekspertų komandą, kuri aiškinsis koronaviruso kilmę. „Mes galėsime geriau kovoti su virusu, jei viską apie jį žinosime, įskaitant tai, kaip viskas prasidėjo“, - pirmadienį spaudos konferencijoje vaizdo ryšiu sakė PSO generalinis direktorius Tedrosas Adhanomas Ghebreyesusas.


Organizacija nuo gegužės pradžios spaudžia Kiniją pasikviesti į šalį ekspertus, kurie padėtų aiškintis koronaviruso kilmę. Kas sudarys PSO komandą ir koks konkrečiai bus jos uždavinys vietoje, T. A. Ghebreyesusas nepasakė.


PSO vadovas teigė, kad pandemija atskleidė geriausius ir blogiausius žmonijos aspektus. Jis pateikė pasaulinio solidarumo pavyzdžius, tačiau kartu minėjo klaidingos informacijos skleidimą ir pandemijos politizavimą.


Antradienį sueina lygiai šeši mėnesiai nuo tada, kai paskelbta apie naujojo koronaviruso protrūkį Kinijos Uhano mieste. Iki šiol virusas pražudė 500 000 žmonių, patvirtinta 10 mln. infekcijos atvejų. Specialistai spėja, kad virusą žmogui perdavė gyvūnas, galbūt – laukinių gyvūnų turguje Uhane.

REKLAMA


PSO: koronaviruso pandemija net nepriartėjo prie pabaigos


Nuo protrūkio pradžios praėjus jau šešiems mėnesiams, koronaviruso pandemija „net nepriartėjo prie pabaigos“, pirmadienį pranešė Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) vadovas Tedrosas Adhanomas Ghebreyesusas.


„Visi norime, kad tai pasibaigtų. Visi norime tęsti savo gyvenimus. Tačiau realybė yra tokia, kad pandemija net „nepriartėjo prie pabaigos“, – virtualios spaudos konferencijos metu sakė jis.


Vokietija pratęs karantiną viename koronaviruso stipriai paveiktame rajone


Vokietijos Šiaurės Reino-Vestfalijos federalinė žemė pirmadienį pratęsė karantiną koronaviruso smarkiai paveiktame rajone, kuriame COVID-19 ligos plitimas yra susijęs su židiniu vienoje skerdykloje. Apribojimai kaimyninėse teritorijose buvo panaikinti.


Nors karantino priemonių Vokietijoje palaipsniui atsisakyta nuo gegužės mėnesio, praėjusį antradienį Giuterslo ir Varendorfo rajonai tapo pirmosiomis teritorijomis, kuriose karantinas buvo paskelbtas vėl iš naujo.

REKLAMA


Vakaruose esančios federalinės žemės premjeras Arminas Laschetas teigė, kad Giuterslo rajone karantinas galios iki liepos 7 d., net jei testavimo dėl koronaviruso rezultatai parodytų, kad liga iš skerdyklos židinio neišplito platesnėje visuomenėje. Tai esą yra „atsargumo priemonė“.


Kaimyninis Varendorfo rajonas vis dėlto karantiną atšaukti galės jau birželio 30 d., kaip ir buvo suplanuota, žurnalistams Diuseldorfe sakė A. Laschetas.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 11 (2024)

    Savaitė - Nr.: 11 (2024)