Česnakas – kone labiausiai pripažintas vaistas

Česnakas – kone labiausiai pripažintas vaistas


Niekam nėra paslaptis, jog česnakas stiprina imunitetą, gerina virškinimą, naikina mikrobus ir virusus. Tam pakanka suvalgyti po 2–3 skilteles česnako per dieną. Pateikiame keletą receptų, kurie padeda užklupus negalavimams. Ypač rudenį.


*Cholesterolio plokštelėms iš kraujagyslių veiksmingai šalinti tinka pačių pasiruoštas gydomasis mišinys. Sumaišykite 4 citrinų sultis ir 400 g trintų česnakų. Vartokite po 0,5 šaukštelio šio mišinio 30 min. prieš valgį, užsigerdami stikline vandens.


*Paūmėjus artritui, kelias skilteles česnako sutarkuokite smulkia tarka ir išspauskite sultis per marlę. Vartokite po 10 lašų 4 kartus per dieną, užsigerdami nedideliu kiekiu šilto pieno. Rekomenduojamas kursas – nuo dviejų savaičių iki mėnesio.


*Kamuojant smarkiam kosuliui, 1 šaukštelį česnakų sulčių išmaišykite stiklinėje rūgusio pieno. Gerkite po šaukštą 3 kartus per dieną, truputį pašildę. Gal šie vaistai ir pasirodys neskanūs, tačiau jie labai veiksmingi.


*Jei norite persišaldymą nugalėti per vieną naktį, 1 šaukštą pipirmėčių užplikykite verdančiu vandeniu, palikite pastovėti pusvalandį, tada įdėkite šaukštelį medaus, smulkiai supjaustytą skiltelę česnako ir supilkite iš ketvirčio citrinos išspaustas sultis. Šį mišinį išgerkite šiltą prieš eidami miegoti. Rytą turėtumėte pasijusti geriau.

REKLAMA


Česnakas – kone labiausiai pripažintas vaistas


*Jei jaučiate, kad užgula nosį, padės česnakų inhaliacijos. Paimkite 3–8 skilteles, sutarkuokite smulkia tarka ir greitai, kol neišsisklaidė fitoncidai, sudėkite košelę į stiklinį arbatinuką arbatai plikyti, uždenkite dangteliu. Kvėpuoti reikia per arbatinuko snapelį: įkvėpti per burną, o iškvėpti per nosį. 5–6 procedūros – ir sloga atsitrauks.


Kaip ir visi vaistai, česnakai taip pat turi šalutinį poveikį. Nevartokite jų jokiu pavidalu, jei sergate inkstų ligomis, tulžies akmenlige ar paūmėjo gastritas.
Negalite pakęsti česnako, o norite kuo greičiau įveikti peršalimą?


Užsiplikykite arbatos iš liepžiedžių, mėtų, aviečių, čiobrelių, serbentų lapų arba erškėtrožių vaisių, įdėkite šaukštelį medaus arba uogienės iš aviečių, serbentų, spanguolių ar medlievų (šios uogos – puiki priemonė kvėpavimo takų infekcijai gydyti) ir tiek pat ką tik išspaustų citrinų sulčių. Arbatą reikia gerti, kol ji neatvėso, bet ne per daug karštą.

Parengta pagal žurnalą „Namie ir sode“







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 16 (2024)

    Savaitė - Nr.: 16 (2024)