Vilnių užlies „Netikėtos meilės istorijos“

Vilnių užlies „Netikėtos meilės istorijos“


Gruodžio 6 d. Vilniaus gyventojai ir miesto svečiai turės galimybę pirmieji apsilankyti naujame išskirtiniame koncerte „Netikėtos meilės istorijos“. Čia klausytojus pasitiks pirmą kartą savo muzikines sielas sujungę trys publikai puikiai pažįstami muzikantai: tai romantiško balso dainininkė Vaida Genytė, smuiko virtuozas Zbignievas Levickis ir vienas žymiausių Lietuvos gitaristų Alex Ten.


Kartu su pripažintais scenos grandais pasirodys ir puikių muzikantų komanda - „Vilniaus senamiesčio kvartetas“ (smuikininkė Justina Šalkauskaitė, altininkė Inga Žiutelytė, violončelininkė Aistė Pamerneckytė, kontrabosininkas Ramutis Ležinskas) ir talentingas perkusininkas Viktoras Krasauskas. Susijungę projektui „Netikėtos meilės istorijos“, jie Lietuvos klausytojus pakvies į išskirtinį dainų ir melodijų vakarą, kur ištrynę visas ribas tarp scenos ir publikos, užburs klausytojus romantiškomis kompozicijomis. Artėjant koncertui, atlikėjai sutiko papasakoti mūsų skaitytojams, kokius iššūkius tenka įveikti repeticijų metu.

REKLAMA


Pasiruošimas išskirtiniam projektui – tikras iššūkis. Paklausta, kokių išbandymų pažėrė repeticijos, Vaida Genytė atvira – nauji muzikiniai klodai pareikalavo nusiteikimo ir jėgų. „Deklamavimas kūrinio metu, improvizacija, kūrinio metamorfozė, kai supranti, kad tai jau vyksta, tai nėra paprastas kūrinys nuo pradžios iki pabaigos. Turi susidėti į galvą formą ir nieko nepamiršti. Be to, Zbignevas man labai dažnai kartoja, kad visą koncertą išklausyti su ta viena gaida, viena nata, vienu tembru yra neįdomu. Ir aš visiškai sutinku, todėl ieškome daug naujų muzikinių spalvų. Tai atvėrė daug galimybių eksperimentuoti. Supratau, jog galiu dainuoti ir dainuosiu taip, kaip niekuomet nebūčiau išdrįsusi. Ankščiau aš būčiau maniusi, jog reikia tiesiog dainuoti teisingai, o dabar aš atradau dar daugiau dainavimo spalvų, naujų vokalinių sprendimų“, - sako dainininkė.


Tuo tarpu niekuomet geros nuotaikos nestokojantis smuikininkas Zbignievas Levickis prisimena, jog ir pats kadaisę jautėsi neužtikrintai eksperimentuodamas, o šiandien yra įsitikinęs, jog naujas požiūris į muziką scenoje visuomet užkariauja klausytojų širdis. Ruošiantis šiam projektui lygiai taip pat aš įžengiau į Vaidos Genytės gyvenimą. Ir mums pavyksta kartu dirbti, atrasti kažką naujo, tad tikiuosi, kad šis gražus mūsų bendravimas nesibaigs vienu projektu. Tikiuosi, kad galėsime tai dar ne kartą pakartoti. Galbūt kažkada Vaida, jau tapusi visame pasaulyje žinoma dainininke, taip pat su kūrybiniais užmojais įžengs į kokio kito menininko gyvenimą ir sukurs vėl kažką naujo ir įspūdingo“, - pasakoja Z. Levickis.

REKLAMA


Žinomas gitaristas Alex Ten sutinka, kad tai labai įdomus projektas ir smagu jame dalyvauti. Jo virtuoziškas grojimas ir kūrybinės idėjos suteikė daug spalvų ir naujų galimybių meninei programai, praturtino ją stilistiškai bei įnešė roko dvasios.
Jei ir Jūs neabejingi kerinčiai muzikai ypač ugningam jos atlikimui, ateikite ir įsitikinkite, jog net ir pažįstamos dainos ir melodijos gali skambėti vėl naujai. Jau gruodžio 6 d. 19 val. Vilniaus Šv. Kotrynos bažnyčioje muzikantai laukia Jūsų, norėdami padovanoti savo muziką ir jausmus.


Renginį organizuojanti prodiusavimo kompanija „Arts Libera International“ kviečia nepraleisti progos ir apsilankyti išskirtiniame meno spektaklyje kur muzika ir artistų meistriškumas sugriaus sienas.


Bilietus platina Tiketa.lt:
www.tiketa.lt/LT/netiketos_meiles_istorijos_17537[/b]







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 16 (2024)

    Savaitė - Nr.: 16 (2024)