Kas indus plauna švariau: jūs ar indaplovė?

Kas indus plauna švariau: jūs ar indaplovė?


Daugelis indų plovimą įvardija, kaip nemaloniausią tvarkymosi proceso dalį. Patogiausia šios situacijos išeitis – indaplovė. Tačiau, vis dar galima išgirsti kalbų, kad indaplovė sunaudoja daug vandens ar tinkamai neišplauna indų. Atskleidžiame, kokie mitai nėra tiesa ir kas iš tiesų – jūs ar indaplovė indus išplauna švariau.


Higieniškas skalavimas ir žuvę mikrobai

Indaplove nesinaudojantys skeptikai dažniausiai teigia, kad niekas kitas neišplaus indų švariau nei jie patys. Tačiau ar žinojote, kad kriauklėje laikoma kempinėlė yra vienas daugiausiai mikrobų turintis daiktas jūsų virtuvėje?


Mokslininkų teigimu, indams plauti skirtoje kempinėlėje galima rasti daugiau nei 400 rūšių skirtingų bakterijų – viename kvadratiniame centimetre jų gali veistis net apie 45 milijardus. Sunaikinti tiek mikrobų reikia beveik verdančio vandens, tad rankomis išplauti indai nors ir blizga, nėra absoliučiai sterilūs.


Siekiant veiksmingai užkirsti kelia mikrobams, šiuolaikinės indaplovės plauna indus aukštoje temperatūroje ar turi prailginto skalavimo funkciją. Pavyzdžiui, „Samsung“ įmontuojamose indaplovėse nustačius „Hygiene“ režimą, vandens temperatūra padidėja iki 70 laipsnių. Taip sunaikinami beveik visi mikrobai.

REKLAMA


Mažesnis vandens ir energijos sunaudojimas

Su tiek vandens, kiek per savaitę sunaudojate plaudami indus rankomis, galėtumėte pripildyti vonią bent du kartus. Ar įsivaizduojate, kad pora kartų per savaitę galėtumėte ilsėtis vonioje ir vandens sąnaudos nepadidėtų, jei neplautumėte indų rankomis, o naudotumėtės indaplove?


Technologijų gamintojai tobulina indaplovių veikimą, kad šis prietaisas atitiktų daugumos vartotojų poreikius – tiek didelių šeimų, tiek gyvenančių poroje. Bendrovė „Samsung“ parodė, kad laukti, kol prisipildys pilna indaplovė šiandien visiškai nebebūtina.


Tam, kad būtų sutaupoma vandens ir elektros energijos buitinės elektronikos prietaisų gamintoja savo indaplovėse įdiegė taupymo režimą, kurį nustačius plaunami tik apatinėje zonoje esantys indai. Tokiu būdu galima būti užtikrintiems, kad niekada nepritrūksite švarių indų bei sunaudosite kone dvigubai mažiau vandens, nei plaudami rankomis.

REKLAMA


Laiko taupymas ir patogesnis planavimas

Kasdien bent 5 minutes rankomis plaudami indus, per mėnesį prarandate daugiau nei pora valandų, o per metus – daugiau nei parą, ir tai tik viena dalis namų tvarkymosi. Tad ar indų plovimas yra tikrai tai, kam norite skirti tiek laiko?


Senesnės kartos indaplovės indus skalaudavo ilgiau nei šiuolaikinės, dėl ko galėtų pasirodyti, kad pačiam išplauti indus yra greičiau. Tačiau šiandien indaplovės pasižymi greito skalavimo funkcijomis ir kol plaunami indai, leidžia atlikti kitus darbus virtuvėje.


Pavyzdžiui, „Samsung“ indaplovėse įdiegta „Express wash“ funkcija leidžia per 60 min. ne tik išplauti, bet ir išdžiovinti indus. Tokia programa itin tinka nedideliam kiekiui indui, kai pritrūkstate papildomų įrankių ar puodelių. Tad net į svečius užsukus daugiau draugų nei planuota, visada būsite ramūs, kad lėkščių niekam netrūks.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 17 (2024)

    Savaitė - Nr.: 17 (2024)