Sveikas ir laimingas augintinis: kaip išpildyti jo poreikius?

Sveikas ir laimingas augintinis: kaip išpildyti jo poreikius?


Priimdami gyvūną į savo namus duodame nebylų pažadą suteikti jam sveiką ir saugų gyvenimą. Vienaip ar kitaip jį išpildyti pavyksta - juk naminiai gyvūnėliai neretai atstoja artimus draugus, dėl jų daug aukojamės. Kokie gi pagrindiniai principai turėtų būti gyvūnų mylėtojo pasaulėžiūroje tam, kad augintinis jaustųsi laimingas?


Tinkamas maistas ir fizinis aktyvumas - svarbus ne tik žmogui


Aišku, kad pats sprendimas priimti naminį gyvūną į savo namus yra sveikintinas žingsnis. Dauguma jų atsiduria mylinčių žmonių rankose iš visai nepavydėtinų situacijų. Visgi, tai nereiškia, kad negalime pasistengti labiau. Sveikas ir laimingas augintinis yra tas, kuris valgo kokybišką ir maistingą ėdalą ir išlieka fiziškai aktyvus.


Pirkdami maistą gyvūnui būtinai atsižvelkite į veterinaro rekomendacijas, atidžiai žiūrėkite produktų sudėtis, teikite prioritetus baltymų gausa pasižymintiems ingredientams. Kalbant apie aktyvumą, šunims jį palaikyti lengviau - pusvalandžiu ilgesnis pasivaikščiojimas jau gali patenkinti augintinio pamatinius poreikius. Su katėmis yra kiek kitaip - jos tampa sėslesnės, o išjudinti jas gali tapti tikras iššūkis.

REKLAMA


Tikrai pravartu investuoti į tokius namų atributus kaip specialios draskyklės katėms, kurios yra gana masyvios. Jei šis užsiėmimas turi daug perėjimų, o jį paprasta padengti katžolės sluoksniu, gyvūnas gana greitai pripras. Žinoma, didžiausią aktyvumą galima pasiekti augintiniui pristačius kitą gyvūną.


Saugumo užtikrinimas - kelis aspektus apimantis kriterijus


Tiek šeimininkas, tiek pats augintinis bus laimingi tuomet, jei susidurs su kuo mažiau kasdienių trikdžių. Kaip užtikrinti, kad aplinka, kurioje gyvūnas būna, būtų saugi ir jauki? Šis aspektas apima daug dalykų. Vienas jų - gyvūno ženklinimas. Pasitaiko visokių situacijų, kuomet net naminiai gyvūnai ištrūksta, o šeimininkai niekaip negali jų surasti. Tai tampa didele tragedija, o savigrauža greitai neapleidžia.


Būtent todėl pravartu savo augintinį paženklinti, taip ne tik padidinant tikimybę jį rasti pabėgus, bet ir užtikrinant, jog pagrindinė informacija apie jį bus žinoma ir susistemuota. Kitas vis dažniau pastebimas saugumo klausimas - atviri langai namuose. Neretai žmonės nesusimąsto, jog jų gyvūnai gali užstrigti pro viršų atvertame lange. Iš tiesų, toks neatidumas netgi gali nusinešti nekalto augintinio gyvybę. Labai svarbu atsižvelgti į faktą, kad namuose yra auginamas gyvūnas, prie jo priderinti daugumą kasdienių procesų, taip užtikrinant bendrą saugumą.

REKLAMA


Laikas ir dėmesys - geriausia investicija


Gana dažnai gyvūnus laikantys asmenys galvoja, kad mažajam kompanionui tereikia didelės žaislų krūvos. Tuomet žmonės dažnai nustemba, kuomet augintinis nelabai kreipia dėmesio į nupirktus žaislus. Reikia atsižvelgti į tai, kad tiek katėms, tiek šunims labai patinka interaktyvumas. Jei nupirkote naują žaidimą, praleiskite daugiau laiko su gyvūnu, pristatykite jį jam.


Žaislai šunims ir katėms yra šauni investicija, tačiau geriems ir vėliau atsiperkantiems įpročiams formuoti privalus yra šeimininko dalyvavimas gyvūno kasdienybėje. Šį principą rekomenduojama taikyti ne tik pramogoms, bet ir higienos įpročių formavimui. Net jei prireiks kantrybės, taip pastebėsite, kad Jūsų, kaip augintojo, ir naminio gyvūno ryšys ir vienas kito supratimas yra daug stabilesnis ir džiuginantis.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 16 (2024)

    Savaitė - Nr.: 16 (2024)