Dedikuoti ir cloud serveriai – kuo jie panašūs ir kuo skiriasi?

Dedikuoti ir cloud serveriai – kuo jie panašūs ir kuo skiriasi?


Ieškote saugios ir galingos virtualios aplinkos savo projektui? Serverių nuomos profesionalai teigia – šiandien įvairius verslo atstovų lūkesčius kone geriausiai išpildo 2 populiarūs variantai. Tad verta daugiau pasidomėti dedikuotaisiais ir debesų kompiuterijos serveriais. Sužinokite esminius šių paslaugų tipų panašumus, skirtumus ir atraskite ekspertų patarimus. Šie padės greičiau ir tikslingiau įvertinti, kurį serverį pasirinkti.


Skirtingos paslaugos – vienodos funkcijos


Reikėtų pradėti nuo to, kad abu inovatyvūs, patikimų paslaugos teikėjų valdomi serverių nuomos tipai atlieka tas pačias esmines funkcijas. Besidairantiems efektyviausio sprendimo ekspertai pataria remtis tiesiog elementariais savo poreikiais ir nesileisti į skirtingus produktus kategoriškai supriešinančius palyginimus. Tiesa, skiriasi serverių sistemos, veikimo principas ar tam tikros specifinės savybės, tačiau abiejų paskirtis ta pati:


1) priimti bei apdoroti duomenis;
2) saugoti gaunamą informaciją;
3) formuoti ir siųsti su gauta užklausa susijusius duomenis vartotojui.

REKLAMA


Tiek galingi dedikuoti serveriai, tiek cloud paslaugų paketai yra saugūs ir užtikrinantys reikalingą kiekį išteklių. Tiems, kurie baiminasi dėl informacijos debesyse saugumo, paprasčiausiai verta pasidomėti, kur jie laikomi. Tiksliau, išsiaiškinti, kokią įrangą bei saugos sistemą naudoja potencialūs duomenų centrai. Pirmasis kriterijus, kuris leis smarkiai susiaurinti paiešką, galėtų būti TIER III sertifikatas (maksimalios kokybės garantas).


Esminiai serverių skirtumai


Natūralu, tarp skirtingoms ekosistemoms priklausančių serverių lygybės ženklo dėti negalima. Jau nė neminint to, kad kiekvienos paslaugos kokybę bei efektyvumą lemia pačių nuomos specialistų pasirinkimas. Profesionalai įvardina 3 esminius dedikuotojo ir cloud serverio skirtumus:


1) skirtingos ekosistemos;
2) unikalūs veikimo principai;
3) fizinio serverio konfigūravimo galimybės.


Ką reiškia skirtingos ekosistemos? Trumpai tariant, vadinamuosiuose cloud serveriuose esanti informacija yra saugoma ir apdorojama tik virtualioje aplinkoje, o ištekliai gali būti imami iš daugelio skirtingų fizinių serverių. Pasirinkus dedikuotąjį serverį, duomenys saugomi ir apdorojami tik jam vienam skirtoje fizinėje aparatinėje įrangoje.

REKLAMA


Keli ar keliolika virtualiųjų debesijos serverių gali naudotis to paties fizinio serverio teikiamais ištekliais. Prie aparatinės įrangos „nepririštos“ erdvės sukuriamos akimirksniu, taip pat greitai šios gali būti ir pašalinamos. O štai fizinio serverio veikimo principas yra visiškai kitoks. Vienam projektui paskiriama privati fizinė įranga ir viskas vyksta ne virtualioje erdvėje, o būtent čia.


Žinoma, šie niuansai lemia ir įrangos pritaikymo galimybes. Debesija teikia neįtikėtiną lankstumą, tačiau pačios fizinės aplinkos vartotojas keisti negali. Dedikuotieji serveriai teikia privačius išteklius ir programinę įrangą, tad galite susikurti maksimaliai jūsų poreikiams pritaikytą aplinką – įdiegti programas, papildomas saugos sistemas. Kita vertus, su teikiamomis galimybėmis atsiranda ir specifinių programavimo žinių poreikis.


Ekspertai pataria: kurį serverį reikėtų pasirinkti?


Įvertinę skirtumus, galėsite tikslingai pasirinkti tą aplinką, kuri šiuo metu geriau išpildo jūsų unikalius poreikius bei lūkesčius. Specialistai siūlo įvertinti elementarius aspektus: savo projekto tipą, dydį, veikimo mastą, tikslinės auditorijos buvimo vietą, reikalingus išteklius. Tai padaryti galite jūs, jūsų IT komanda arba serverių nuomos ekspertas. Žvelgiant plačiai:


• Debesijos serverius rinktis patariama: vidutiniams ir didesniems projektams, kurie nežino, kiek šiuo metu tiksliai resursų reikės. Tai idealus variantas tuomet, kai ištekliais norima naudotis pagal situaciją ir nėra specifinio poreikio individualiai pritaikyti fizinį serverį.



• Dedikuotuosius serverius rinktis patariama: didelio masto projektams, kuriems reikalingi neriboti ištekliai ir padidintas saugumas. Taip pat unikalių idėjų realizacijai, kai norima keisti ir susikurti specifines fizinio serverio sąlygas.


Tiesa, tam, kad pasiektumėte maksimaliai efektyvų rezultatą, galite rinktis ir derinti abi paslaugas – tiek dedikuotuosius serverius, tiek informacijos talpinimą lanksčiojoje debesijos ekosistemoje. Tuomet turėsite neeilinę galimybę išnaudoti abiejų produktų privalumus – lankstumą, maksimalius išteklius, padidintą saugumą.


Nežinote, kokio tipo serverio reikėtų unikaliam jūsų projektui? Gera pradžia – konsultacija su pripažintais ir patyrusiais srities specialistais. Jie padės pasirinkti vieną, o gal optimaliai suderinti abiejų paslaugų paketus. Svarbu šią užduotį patikėti patikimiems partneriams. Tuomet patiems neteks leistis į sudėtingos srities užkulisius.


Partnerių turinys








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 17 (2024)

    Savaitė - Nr.: 17 (2024)