Paskolos įsiskolinusiems: kaip stabilizuoti savo finansinę padėtį

Paskolos įsiskolinusiems: kaip stabilizuoti savo finansinę padėtį


Nors paskolos yra labai populiarus finansinis sprendimas, vis dėlto ne kiekvienam paskolos gavėjui pavyksta laiku ir tinkamai vykdyti savo prisiimtus finansinius įsipareigojimus. Tokiais atvejais pradedami taikyti delspinigiai, prastėja kredito istorija ir blogėja kredito reitingas. Tačiau taip pat neretai finansinių įsiskolinimų turintiems vartotojams kyla klausimas, ar yra prieinamos paskolos įsiskolinusiems?


Todėl jei jūs taip pat susidūrėte su tokiais finansiniais sunkumais, pateiksime jums daugiau naudingos informacijos, padėsiančios palengvinti savo finansinę padėtį.


Paskolos įsiskolinusiems – tai paskolų refinansavimas


Jei vartotojas turi pradelstų finansinių įsipareigojimų, gauti papildomos paskolos jiems nepavyks. Tačiau tai nereiškia, jog tokiu atveju visos durys skolininkams kredito įstaigose yra uždarytos. Turint finansinių įsiskolinimų galima kreiptis dėl paskolų refinansavimo paslaugų, kurios gali reikšmingai palengvinti finansinių įsipareigojimų naštą.


Skirtingai nei kreipimosi dėl papildomos paskolos atveju, refinansavimas padeda apjungti visus skolininko turimus finansinius įsipareigojimus į vieną, perkeliant juos į vienų kreditorių rankas. Paskolų refinansavimo proceso metu kreditoriai taip pat pritaiko žemesnę palūkanų normą ir gali pratęsti paskolos grąžinimo terminą.

REKLAMA


Dėl šių priežasčių vartotojas kiekvieną mėnesį kreditoriams turi padengti tik vieną paskolos grąžinimo įmoką, kuri būna mažesnė nei iki tol. Taigi, pasinaudojus paskolų refinansavimu, finansinė našta nepadidės ir atsiras puiki proga stabilizuoti savo finansinį pagrindą, kartu išvengiant reikšmingo kredito istorijos ir kredito reitingo pablogėjimo.


Kokie yra refinansavimo paslaugų privalumai


Paskolų refinansavimas yra galimas tiek tuomet, kai turima pradelstų įsiskolinimų, tiek ir tuomet, kai vartotojo pečius slegia daug finansinių įsipareigojimų, dėl kurių nuolatos didėja rizika susidurti su praleistomis paskolų grąžinimo įmokomis. Todėl naudinga įvardinti bent keletą konkretesnių refinansavimo paslaugų privalumų:


• Mažesnės palūkanos. Refinansavus vartotojo turimus finansinius įsipareigojimus, kreditoriai pasiūlo palankesnę palūkanų normą, dėl kurios tampa lengviau grąžinti paskolą.


• Ilgesnis paskolos grąžinimo terminas. Kuomet ieškoma paskolos įsiskolinusiems ir kreditoriai pasiūlo paskolų refinansavimo paslaugas, gali būti pratęstas ir paskolos grąžinimo terminas. Jau minėtos mažesnės palūkanos bei ilgesnis terminas lemia ir mažesnes mėnesines paskolos grąžinimo įmokas, kurios leidžia sumažinti vartotojui kiekvieną mėnesį tenkančią finansinę naštą.

REKLAMA


• Didesnis patogumas grąžinant paskolą. Net jei turimos vos dvi paskolos skirtingose kredito įstaigose, jų padengimas bėgant laikui gali sukelti daug papildomų nepatogumų ir kartu pareikalauti didesnių laiko sąnaudų bei didesnių finansinių išlaidų. Be to, dėl ne vienos turimos paskolos kyla tikimybė pamiršti apie vieno ar kito mokėjimo datą. Todėl paskolų refinansavimas suteikia galimybę tokių nepatogumų išvengti, apjungiant visus turimus finansinius įsipareigojimus į vieną ir užtikrinant, kad skolininkui tereikėtų padengti tik vieną mėnesinę įmoką.


• Išsaugoma gera kredito istorija. Jei į kreditorius dėl paskolų refinansavimo yra kreipiamasi laiku, kuomet dar nėra praleista nei vienos paskolos grąžinimo įmoka, šios paslaugos padeda išvengti blogos kredito istorijos ir išsaugo gerą kredito reitingą. Ir net jei kelios įmokos jau bus praleistos, refinansavus turimas paskolas bus galima išvengti tolimesnio reikšmingo kredito istorijos pablogėjimo.


• Išvengiama delspinigių ir paskolos pabrangimo. Kuomet nebepajėgiama laiku grąžinti turimų paskolų, pagal paskolos sutarties sąlygas pradedami taikyti delspinigiai, kurie didina bendrą paskolos vertę ir kartu dar labiau padidina vartotojo patiriamas finansines išlaidas. Todėl paskolų refinansavimas padeda išvengti delspinigių ir kartu sumažina mėnesines paskolos grąžinimo įmokas.


Susidūrus su finansiniais sunkumais ir numanant, kad greitu metu nebepajėgsite padengti turimų finansinių įsipareigojimų, tikrai nereikėtų baimintis ir bėgti nuo atsakomybės. Vietoje papildomos paskolos įsiskolinusiems jūs galite kreiptis dėl paskolų refinansavimo paslaugų, kurios pagelbės sumažinant finansinę naštą ir leis stabilizuoti savo finansinę padėtį.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 16 (2024)

    Savaitė - Nr.: 16 (2024)