Mirė prieš dvi savaites oficialiai seniausiu pasaulio vyru pripažintas japonas

Mirė prieš dvi savaites oficialiai seniausiu pasaulio vyru pripažintas japonas


Japonijoje mirė oficialiai seniausiu pripažintas pasaulio vyras. Chitetsu Watanabei buvo 112 metų, antradienį pranešė japonų žiniasklaida. 1907-aisiais gimęs japonas tik prieš dvi savaites gavo Gineso rekordų knygos sertifikatą, liudijantį, kad jam priklauso seniausio planetoje vyro titulas.


Iš šiaurinės Niigatos prefektūros kilęs vyras kartą sakė, kad jo ilgo gyvenimo paslaptis yra nepykti ir nuolat šypsotis. Iki praėjusios vasaros Ch. Watanabė kasdien atlikdavo sporto ir matematikos pratimus ir užsiimdavo lankstymo menu origami bei kaligrafija.


Chitetsu buvo vyriausias iš aštuonių vaikų, jo gyvenime būta daug darbo, o kartais ir nepritekliaus. Jis lankė žemės ūkio mokyklą, tarnavo Japonijos kariuomenėje Antrajame pasauliniame kare ir tada iki pensijos dirbo savo gimtosios Niigatos žemės ūkio administracijoje.


Iki garbingo amžiaus Ch. Watanabė šeimą aprūpindavo savo augintais vaisiais ir daržovėmis. Jai, pasak naujienų agentūros „Kyodo“, priklausė penki vaikai, 12 vaikaičių ir 16 provaikaičių. Dabar auga ir pirmasis proprovaikaitis.


Kovo 5-ąją Ch. Watanabei būtų sukakę 113 metų.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 17 (2024)

    Savaitė - Nr.: 17 (2024)