Saudo Arabija užsimojo plačiai atverti duris turistams

Saudo Arabija užsimojo plačiai atverti duris turistams


Saudo Arabija skelbia atversianti savo duris tarptautiniams turistams pagal naują vizų režimą, tokiu žingsniu siekdama plėtoti turizmą ir sumažinti savo ekonominį priklausomumą nuo naftos.


Saudo Arabija penktadienį oficialiai paskelbė, kad turistinės vizos pirmą kartą bus išduodamos lankytojams iš 49 pasaulio šalių. Turistai iš 38 šalių Europoje, 7 šalių Azijoje, JAV, Kanados, Australijos ir Naujosios Zelandijos galės teikti prašymus išduoti naujas vizas.


Kaip nurodoma, šių 49 šalių piliečiams vizas bus galima gauti internetu arba jau atvykus į šalį. Paraiškas dėl vizų galima bus teikti jau nuo ateinančio šeštadienio – rugsėjo 28 dienos.


Pasak Saudo Arabijos Turizmo ir nacionalinio paveldo komisijos, daugiau detalių apie naują vizų režimą ir platesnius turizmo planus bus paskelbta per renginį penktadienio vakarą.


Saudo Arabija ilgą laiką buvo viena iš šalių, į kurias sunkiausia patekti turistams. Vizos išduodamos tik trumpalaikėms kelionėms verslo reikalais, religiniais tikslais.

REKLAMA


Be kita ko, Saudo Arabija sušvelnins griežtas aprangos taisykles moterims turistėms. Moterims nereikės vilkėti visą kūną dengiančios mantijos abajos, bet jų apranga vis dėlto turės būti kukli.


Turizmo ministras Ahmadas al-Khateebas teigė, kad „tai istorinis momentas“ šaliai.


„Lankytojai bus nustebinti lobių, kuriais mes galime pasidalinti – penkiais UNESCO pasaulio paveldo objektais, gyvybinga vietine kultūra ir kvapą užimančiu kraštovaizdžio grožiu“, – salė A. al-Khateebas.


Ne musulmonai lankytojai vis dar nebus įleidžiami į šventus miestus Meką ir Mediną, taip pat toliau galios alkoholio draudimas.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 16 (2024)

    Savaitė - Nr.: 16 (2024)