Šiauliečiai savivaldybei rengia kolektyvinį ieškinį dėl nenuvalytų gatvių

Šiauliečiai savivaldybei rengia kolektyvinį ieškinį dėl nenuvalytų gatvių


Šiauliečiai rengia kolektyvinį civilinį ieškinį savivaldybei dėl nenuvalytų gatvių ir dėl to susiklosčiusių prastų sąlygų keliuose.


Šiauliečiai siekia prisiteisti moralinę žalą iš savivaldybės, nepasirūpinusios, kad gatvės būtų nuvalytos. Prie grupės ieškinio yra prisijungę mažiausiai šimtas Šiaulių gyventojų.


„Tai yra ir socialinai pažeidžiami asmenys – neįgalieji, kurie negalėjo pajudėti, besilaukiančios mamos, kurios patyrė stresą. Taip kreipėsi ir daug tėvų, auginančių vaikus, kurie negalėjo dėl slidžių kelių nuvežti į svarbius gydytojų vizitus“, – sakė iniciatyvos iniciatorė advokatė Daiva Rusakienė.


Šiauliečiai savivaldybei rengia kolektyvinį ieškinį dėl nenuvalytų gatvių


Ieškinys teismą turėtų pasiekti sausio pabaigoje. Dar laukiama norinčiųjų prisijungti. Pasak advokatės, kol kas sunku pasakyti, kokia suma bus įvertinta moralinė žala, tačiau ji bus simbolinė – svarstoma, kad kiekvienas ieškomas mėgins prisiteisti po eurą.


Kad eismo sąlygos Šiauliuose buvo itin sudėtingos, patvirtino ir policijos, greitosios medicinos pagalbos atstovai.


Pasak kelius prižiūrinčios bendrovės „Ecoservice projektai“ atstovų, po šiltų orų ėmus staigiai snigti ir šalti, situacija tapo ekstremali ir beveik nevaldoma.


Savivaldybė įmonei už prastai prižiūrėtas gatves skyrė baudą.


Pagal BNS inf.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 17 (2024)

    Savaitė - Nr.: 17 (2024)